Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Στην Ε.Ε θέλουν μόνο υγιείς. Τους άλλους στον Καιάδα.

Μειώσεις έως 35% στις νέες αναπηρικές συντάξεις
Έρχονται μειώσεις έως 35% στις νέες αναπηρικές συντάξεις, για την έκδοση των συνταξιοδοτικών αιτήσεων που κατατέθηκαν από τις 13 Μαΐου 2016 και μετά. Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) με ανοικτή επιστολή στον Σύμφωνα με «Τα Νέα», έρχονται περικοπές έως και 35% στις νέες αναπηρικές συντάξεις, για την έκδοση των συνταξιοδοτικών αιτήσεων που κατατέθηκαν από τις 13 Μαΐου 2016 και μετά, όπως προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου.
Συγκεκριμένα, ο νόμος ορίζει ότι για συντάξεις που θα κατατεθούν από τις 13/5/2016 και μετά, τα άτομα με αναπηρία θα παίρνουν:

- Το 40% της εθνικής σύνταξης για ποσοστό αναπηρίας έως 49,99%.

- Το 50% της εθνικής σύνταξης για όσους έχουν αναπηρία από 50% έως 66,69%.

- Το 75% της εθνικής σύνταξης για όσους έχουν αναπηρία από 67% έως 79,99%.

- Το 100% της εθνικής σύνταξης για τους βαριά ανάπηρους από 80% και άνω.

Παράλληλα έρχονται αλλαγές και στις προϋποθέσεις θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος, καθώς η αναπηρική σύνταξη θα καταβάλλεται για όλους ανεξάρτητα από τον χρόνο ασφάλισης και το Ταμείο από το οποίο προέρχονταν πριν από τη δημιουργία του ΕΦΚΑ.



«Διαχρονική η φτώχεια και η ανεργία των ατόμων με αναπηρία»

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) με ανοικτή της επιστολή στον πρωθυπουργό εκφράζει την αγωνία της για τις νέες περικοπές που έρχονται να πλήξουν εκ νέου τα άτομα με αναπηρία. Ξεκαθαρίζουν πως είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν με κάθε πρόσφορο μέσο για να διασφαλίσουν τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία να ζουν με αξιοπρέπεια στη χώρα.
πρωθυπουργό εκφράζει την αγωνία της για τα νέα μέτρα που έρχονται.
thepressproject.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: