Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Ρώσσιος: Το σχέδιο απαξίωσης της ΕΒΖ βρίσκεται σε εξέλιξη

Ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Ρώσσιος, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την πολύπαθη ΑΕ που αναστήθηκε από τις στάχτες της και βρίσκεται μπροστά στο ενδεχόμενο να χάσει τα ακριβότερα περιουσιακά της στοιχεία έναντι ευτελούς τιμήματος.
Δηλαδή, τα δύο κερδοφόρα εργοστάσια της θυγατρικής εταιρίας στη Σερβία.
Ο πρώην υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Θεσσαλονίκης αποτιμά τα πεπραγμένα της θητείας του, ξεδιαλύνοντας όποια απορία προκύπτει σχετικά με το σχέδιο δανειακής αναδιάρθρωσης που υπεγράφη επί ημερών του με την μοναδική πιστώτρια, τράπεζα Πειραιώς. Συγκεκριμένα, ο κ. Ρώσσιος κάνει λόγο για λανθασμένες προβλέψεις και στοιχεία που οδήγησαν σε αυτή τη συμφωνία, γεγονός που στοιχειοθετείται από τα υπέρμετρα και απροσδόκητα κέρδη ύψους 25 εκατ. ευρώ στα δύο εργοστάσια της Βοϊβοντίνας. 
«Το σχέδιο απαξίωσης της ΕΒΖ που στήθηκε το 2009 νομίζω ότι ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη από οικονομικούς και τραπεζικούς κύκλους» τονίζει. Αν τα λεγόμενά του συνδεθούν με το ενδιαφέρον του σέρβου μεγιστάνα, Μίοντραγκ Κόστιτς, ο οποίος εξαγόρασε την Alpha Bank στη Σερβία και κατέχει δεσπόζουσα θέση στη βιομηχανία ζάχαρης στα Βαλκάνια, γίνεται πρόδηλη η μονοπωλιακή στόχευση, όπως επίσης και τα παρεπόμενα σε τευτλοπαραγωγούς και εργαζόμενους στην ΕΒΖ.

Επίσης, απαντά στο κατά πόσον η παραίτησή του ήταν απόρροια υπουργικής εντολής, ενώ αναφέρεται και στην τοποθέτηση του Γεράσιμου Τσιαπάρα στο Δ.Σ. της ΕΒΖ από τον σύμβουλο της αντιποεδρείας της κυβέρνησης, Δημήτρη Κοντοφάκα. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο κ. Τσιαπάρας είναι πρώην τραπεζικό στέλεχος της «Πειραιώς» και τοποθετήθηκε πρόσφατα και στο Δ.Σ. του «Ερρίκος Ντυνάν».
 Άγγελος Προβολισιάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: