Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Ο παλιός ΟΑΣΘ ήθελε να τον εξοντώσει, ο νέος θέλει να τον αθωώσει!

Με άλλο πρόσωπο αναμένεται να εμφανιστεί σήμερα ο -υπό νέα διοίκηση- ΟΑΣΘ στο Εφετείο της Θεσσαλονίκης όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση ανέργου χωρίς εισιτήριο. Ήταν μία μέρα πριν από τη γενική απεργία στις 11 Μάη του 2011, όταν ο άνεργος Β.Κ. διέπραξε το... έγκλημα να ανεβεί στο αστικό λεωφορείο χωρίς να έχει εισιτήριο. Το αποτέλεσμα; Διαπομπεύτηκε, εξυβρίστηκε και κρατήθηκε παράνομα για περισσότερες από τρεις στάσεις από δύο ελεγκτές στο λεωφορείο της γραμμής 11, αν και είχε εξηγήσει ότι είναι άνεργος, επιδεικνύοντας και την κάρτα ανεργίας.

Απέναντι στον υπερβάλλοντα ζήλο και στην απαράδεκτη συμπεριφορά των ελεγκτών, ένας άλλος επιβάτης του λεωφορείου κατέθεσε υπέρ του Β.Κ. στο αστυνομικό τμήμα Χαριλάου, όπου οδηγήθηκαν όλοι οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου.
Ο άνεργος - επιβάτης, υπερασπιζόμενος τα δικαιώματά του, κατέθεσε μήνυση για παράνομη παρακράτηση και εξύβριση προς τους ελεγκτές του ΟΑΣΘ, οι οποίοι εκδικητικά κατέθεσαν και αυτοί μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση.
Το θράσος των ελεγκτών μάλιστα ήταν τέτοιο που κατέθεσαν μήνυση και στον συνεπιβάτη - μάρτυρα, που ήταν συνδικαλιστής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Θεσσαλονίκης.
Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε η Δικαιοσύνη. Η μήνυση του άνεργου Β.Κ. δεν εκδικάστηκε ποτέ και τέθηκε στο αρχείο (!), ενώ αντιθέτως οι μηνύσεις των ελεγκτών πήραν κανονικά τον δρόμο για το ακροατήριο.
Στις 15 Ιουλίου 2015 εκδικάστηκε η μήνυση που έγινε σε βάρος του συνδικαλιστή, ο οποίος καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμηση με δόλο, με ποινή φυλάκισης 4 μηνών με 3ετή αναστολή!
Στις 4 Νοεμβρίου 2015 εκδικάστηκε η μήνυση των ελεγκτών κατά του άνεργου-επιβάτη που καταδικάστηκε σε ποινή 22 μήνες με 3ετή αναστολή! Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι όλα έγιναν «νομίμως» μέσα στο πλαίσιο των καθηκόντων τους! Και συνέχισε ότι από την εποχή που εμφανίστηκαν κινήματα-επιτροπές που δεν πλήρωναν εισιτήριο ξεκίνησαν και τα προβλήματα στη δουλειά των ελεγκτών!
Για την υπόθεση, η «Εφ.Συν.» ρώτησε τον νέο πρόεδρο του ΟΑΣΘ, Στέλιο Παππά, ο οποίος ήταν γνώστης της υπόθεσης και διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει παρέμβαση στο δικαστήριο υπέρ του άτυχου ανθρώπου με σκοπό την απαλλαγή του.
.efsyn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: