Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Κατέβασαν 14χρονο από τον Προαστιακό επειδή δεν είχε δέκα λεπτά να βγάλει εισιτήριο. Τι καταγγέλλει η μητέρα του

Το γύρο του διαδικτύου κάνει η ιστορία ενός 14χρονου μαθητή από το Ρίο ο οποίος αναγκάστηκε να κατέβει από το βαγόνι του Προαστιακού έπειτα από εντολή του ελεγκτή επειδή του έλειπαν δέκα λεπτά για να αγοράσει εισιτήριο. Η μητέρα του παιδιού, Βιβιάνα Θεοδωρακοπούλου, παίρνοντας θέση για το περιστατικό, σχολιάζει πως καμία σχέση δεν είχε το κατέβασμα του μαθητή από το τρένο στην Αγυιά της Πάτρας, με το νέο καθεστώς και την απειλή επιβολής προστίμου.


«Όχι, δεν του είπε τίποτα τέτοιο. Ήταν απολύτως σαφές ότι αν είχε τα δέκα λεπτά, θα συνέχιζε κανονικά μέχρι το Ρίο όπου τον περίμενα». λέει η ίδια στο tempo24.
Στην ερώτηση αν προθυμοποιήθηκε κάποιος από τους συνεπιβάτες να συμπληρώσει το δεκάλεπτο, η κ. Θεοδωρακοπούλου απαντά ότι εκείνη την ώρα, γύρω στις 3.30 το μεσημέρι, δεν υπήρχαν άλλα άτομα στο βαγόνι. «Ελάχιστοι κάθονταν στο βάθος του άλλου βαγονιού και δεν κατάλαβαν τι συμβαίνει», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο ελεγκτής, σύμφωνα με τις καταγγελίες, κατέβασε το παιδί στο σταθμό της Αγυιάς. «Το παιδί πανικοβλήθηκε. Δεν ήξερε καν την περιοχή, δεν ήξερε που να πάει, δεν είχε πάνω του χρήματα. Με πήρε τηλέφωνο. Του είπα να βγει προς το δρόμο και περπάτησε, να βρει ένα σημείο που να έχει κάτι που να είναι αναγνωρίσιμο και μου πει πού είναι για να τον πάρω. Ξέρεις τι είναι να έχεις μείνει ήσυχος ότι το παιδί σου είναι στο τρένο και έρχεται εκεί που το περιμένεις και αυτό να βρεθεί στην Αγυιά και να μην ξέρει τι να κάνει; Άς με έπαιρνε ένα τηλέφωνο, ας μου έλεγε να τον περιμένω στη στάση να τον πληρώσω το δεκάλεπτο, ας του έριχνε και πρόστιμο. Αλλά όχι να κατεβάσει κάτω ένα ανήλικο παιδί για δέκα λεπτά ή για οποιονδήποτε λόγο», σημειώνει η κ. Θεοδωρακοπούλου.
Η ίδια επίσης συμπλήρωσε μια φόρμα παραπόνων του ΟΣΕ αλλά απάντηση μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει.
huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: