Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Συμμορία «έγδυνε» παίκτες με μαϊμού ιντερνετικά «φρουτάκια»

Πολυμελής συμμορία με «πλοκάμια» σε διάφορες πόλεις της χώρας, η οποία μέσω του ίντερνετ διεξήγε τυχερά παιχνίδια τύπου «φρουτάκια», εξαρθρώθηκε πριν από λίγες ημέρες από τις αστυνομικές αρχές. Τα μέλη της οργάνωσης, όπως έγινε γνωστό χθες, είχαν στήσει ένα δίκτυο με 29 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών αναρίθμητοι παίκτες έπαιζαν «φρουτάκια», εξασφαλίζοντας στη συμμορία κέρδη, τα οποία υπολογίζονται ότι υπερβαίνουν το ποσό των 300.000 ευρώ.


Οι αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας, στις 27 Φεβρουαρίου, πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση σε Αττική, Μεσσηνία, Αρκαδία, Εύβοια και Βοιωτία και συνέλαβαν 39 άτομα, μεταξύ των οποίων ο 44χρονος αρχηγός της οργάνωσης και τέσσερα βασικά μέλη της συμμορίας.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρέπεμψε 34 σε τακτικό ανακριτή. Επίσης, ταυτοποιήθηκαν ακόμα 29 άτομα τα οποία και εμπεριέχονται στη δικογραφία.
Για τη διεξαγωγή των παράνομων τυχερών παιχνιδιών τα μέλη της συμμορίας χρησιμοποιούσαν αληθοφανή ιστότοπο μιας από τις 24 εταιρείες διαδικτυακού στοιχηματισμού, χωρίς την έγκρισή της και ξεγελώντας τους παίκτες.
Προκειμένου, δε, να προσδώσουν νομιμοφάνεια στην εγκληματική τους δραστηριότητα, υπέγραφαν ιδιωτικά συμφωνητικά διαφήμισης μεταξύ της εταιρείας της οποίας νόμιμος εκπρόσωπος ήταν ο 44χρονος και των ιδιοκτητών των καταστημάτων, παρέχοντας ακόμη κι έντυπα για να τα επιδεικνύουν οι καταστηματάρχες στις αρμόδιες Αρχές, αλλά και στους θαμώνες - παίκτες, ώστε να πεισθούν για την εγκυρότητα του ιστότοπου που διαχειρίζονταν τα μέλη της οργάνωσης.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: