Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Και με τη ΝΔ και κατά του λαϊκισμού ο Βέμπερ

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε σήμερα με τον Μάνφρεντ Βέμπερ, που αποτελεί τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για την προεδρία της Κομισιόν. Ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως στόχος του κόμματος του είναι να διευκολύνει τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και να κάνει «πιο μικρό και αποτελεσματικό» το δημόσιο, ενώ ο Μ. Βέμπερ προέβλεψε τη νίκη της ΝΔ στις επόμενες εκλογές και τόνισε πως οι λαϊκιστές δεν μπορούν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.


 Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του ΕΛΚ, που πραγματοποιείται στην Αθήνα, ο Κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με τον Μ. Βέμπερ και του τόνισε ότι οι Έλληνες πιστεύουν στην Ευρώπη παρά τον λαϊκισμό και τις δυσκολίες, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση του πως ο υποψήφιος του ΕΛΚ θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν.

«Είναι σημαντικό που η συζήτηση αυτή γίνεται στην Ελλάδα. Ξέρετε, με όλες τις δυσκολίες, το λαϊκισμό, τις περιπέτειες και την κρίση, οι Έλληνες πιστεύουν στην Ευρώπη. Πιστεύουν στις αξίες της και η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει μεγαλύτερη απτή σημασία για την Ελλάδα σήμερα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα γίνεις ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Ν.Δ. σε στήριξε εξαρχής και έχουμε εμπιστοσύνη στις ηγετικές σου ικανότητες και στη δεξιότητά σου για την οικοδόμηση γεφυρών».

Αναφερόμενος στα όσα σκοπεύει να εφαρμόσει η ΝΔ σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση, ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως θα ωφελήσουν τους ιδιώτες και προχωρήσουν σε μείωση του δημοσίου, ενώ ισχυρίστηκε ότι τα κέρδη των εταιριών δεν θα τα χαίρονται μόνο οι μέτοχοι, αλλά θα μοιράζονται και στους εργαζόμενους.

«Εμείς θα μειώσουμε την εταιρική φορολόγηση και θα την χρησιμοποιήσουμε ως μοχλό για την ανάπτυξη. Θέλουμε ένα μικρό και αποτελεσματικό κράτος. Θα προχωρήσουμε σε μείωση της φορολόγησης για επιχειρήσεις και εργαζομένους και θα δώσουμε κίνητρα για να έρθουν επενδύσεις εδώ.

Όταν μιλάμε για επιχειρηματικότητα δεν μιλάμε μόνο για επιχειρηματίες, αλλά και για τους εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα. Είναι επιτακτική η ανάγκη να εφαρμόσουμε πολιτικές που θα εξασφαλίσουν ότι θα παίρνουν αυξήσεις αντίστοιχες με την αύξηση της παραγωγικότητας. Τα κέρδη να μην τα χαίρονται μόνο οι μέτοχοι των εταιρειών αλλά να τα μοιράζονται και με τους εργαζόμενους».
«Οι λαϊκιστές δεν μπορούν να φέρουν θέσεις εργασίας»

Από την πλευρά του, ο Μ. Βέμπερ υποστήριξε ότι στην Ελλάδα ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο ελπίδας που θα έχει θεμέλιο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, επισημαίνοντας ότι αυτό δεν μπορεί να υλοποιηθεί από τους αριστερούς και τους λαϊκιστές.

«Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγεται εδώ στην Ελλάδα. Ένα νέο κεφάλαιο ελπίδας που θα έχει ως θεμέλιο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, Κλειδί είναι η καινοτομία και η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. Πολλά έχουν επιτευχθεί στην Ελλάδα, αλλά πολλά μένουν να γίνουν. Ξεκάθαρο είναι ότι δεν μπορούν αυτό να το καταφέρουν ούτε οι λαϊκιστές, ούτε οι αριστεροί».
 .thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: