Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Το... τροχόσπιτο του μέλλοντος παρουσίασε μία ομάδα ερευνητών.

Πρόκειται για μία κατασκευή που μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε περιβάλλον και είναι σχεδιασμένη για να καταλαμβάνει τον ελάχιστο χώρο, αλλά και για να παρέχει τη μέγιστη δυνατή άνεση, καθώς και αποθηκευτικούς χώρους. Το τροχόσπιτο νέας γενιάς, το οποίο έχει σχήμα αβγού, βασίζεται στην ενεργειακή του αυτάρκεια, σύμφωνα με τον Σλοβάκο συν-δημιουργό του, Τόμας   Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτού του είδους ζωής είναι η ελευθερία. Μπορείτε να ζήσετε όπου θέλετε, χωρίς να πληρώνετε λογαριασμούς, μπορείτε να μείνετε μέσα στη φύση.
Η κάψουλα διαθέτει μία ανεμογεννήτρια, ηλιακούς συλλέκτες και μία μπαταρία που αποθηκεύει το όποιο πλεόνασμα ενέργειας, ενώ η μόνωση προστατεύει τους κατοίκους από υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες, όπως διευκρινίζει στο Reuters ο έτερος δημιουργός, Ματέι Ποσπίσιλ.
Όσο για το ωοειδές σχήμα του τροχόσπιτου, οι δημιουργοί του εξηγούν ότι βοηθά στη διατήρηση της ενέργειας, αλλά και στη συλλογή του νερού της βροχής, καθώς η κατασκευή περιλαμβάνει ειδικά φίλτρα που αφαιρούν το 99,9% των βακτηρίων, μετατρέποντας το νερό σε πόσιμο.
newpost.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: