Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Αερογραμμές χαμηλού κόστους και ελλιπής συντήρηση, φέρνουν τέτοια αποτελέσματα.

Κατέπεσε αεροσκάφος με 54 επιβαίνοντες στην περιοχή της Παπούα
Ινδονησιακό αεροσκάφος με 54 επιβαίνοντες εξαφανίστηκε σήμερα (Κυριακή) από τα ραντάρ στην περιοχή της Παπούα, ενώ πετούσε πάνω από την απομακρυσμένη και δασώδη περιοχή Παπούα στην Ινδονησία, σύμφωνα με την ινδονησιακή υπηρεσία έρευνας και διάσωσης. Σε μήνυμά της στο Twitter η υπηρεσία γράφει ότι το ATR 42-300 μικρών αποστάσεων, που είχε κατασκευαστεί στη Γαλλία και την Ιταλία, μετέφερε 44 ενήλικες επιβάτες, πέντε παιδιά και πέντε μέλη πληρώματος.  Το γεγονός ότι χάθηκε η επαφή με το αεροπλάνο (αλλά όχι τη συντριβή του) επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του οργανισμού μιλώντας τηλεφωνικά στο Reuters.
Λίγο αργότερα, χωρικοί στην ανατολική περιφέρεια Παπούα της Ινδονησίας ανέφεραν ότι συνετρίβη ένα αεροσκάφος, δήλωσε αξιωματούχος της εταιρείας Trigana Air. Ο διευθυντής επιχειρήσεων Μπένι Σουμαριάντο δήλωσε πως η αεροπορική εταιρεία έλαβε αναφορές για συντριβή αεροσκάφους από ένα χωριό στη δασώδη και ορεινη περιφέρεια Οκσιμπίλ και πρόσθεσε πως οι ομάδες που ερευνούν θα ελέγξουν αυτή την περιοχή το πρωί, σύμφωνα με τις ιντερνετικές πύλες Kompas και Detik.

Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Σεντάνι της Τζαγιαπούρα με προορισμό το Οκσιμπίλ, νότια της Τζαγιαπούρα, πρωτεύουσας της Παπούα ανατολικά της Ινδονησίας. Η πτήση θα διαρκούσε μόνο 50 λεπτά.
Η Trigana, στην οποία ανήκει το αεροσκάφος, βρίσκεται από το 2007 στη μαύρη λίστα των αερογραμμών που απαγορεύεται να πετούν στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, λόγω ανησυχιών για τις προδιαγραφές ασφαλείας ή για τους κανονισμούς που ισχύουν στη χώρα όπου λειτουργεί.
Σύμφωνα με το Δίκτυο Ασφάλειας της Αεροπορίας, το ATR 42-300 είχε πραγματοποιήσει την πρώτη πτήση του πριν από 27 χρόνια. Η ATR είναι μια κοινή επιχείρηση ανάμεσα στην Airbus και την Alenia Aermacchi, μια θυγατρική της ιταλικής Finmeccanica.
www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: