Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Εμπάργκο... παντού

H ρωσική κυβέρνηση σχεδιάζει να προσθέσει και νέες χώρες εκτός Ε.Ε. στον κατάλογο αυτών στις οποίες έχει επιβάλει εμπάργκο στην εισαγωγή τροφίμων, μετέδωσε χθες το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Αρκάντι Ντβόρκοβιτς.
Η Μόσχα, που έχει απαγορεύσει την εισαγωγή τροφίμων από τις περισσότερες χώρες της Δύσης από τον περασμένο Αύγουστο, ως αντίποινα για τις οικονομικές και ταξιδιωτικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε βάρος αξιωματούχων της, σχεδιάζει να επιβάλει ανάλογα μέτρα και σε τρίτες χώρες που υποστήριξαν τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε βάρος της Ρωσίας, επισήμανε ο Ντβόρκοβιτς.
Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε ότι στον κατάλογο θα προστεθούν επτά επιπλέον χώρες: η Ουκρανία, το Μαυροβούνιο, η Αλβανία, η Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, η Γεωργία και η Νορβηγία - όλες τους χώρες που είχαν ταχθεί υπέρ των κυρώσεων της Ε.Ε.
Από αυτές τις χώρες μόνο η Νορβηγία έχει ήδη βρεθεί στο στόχαστρο του ρωσικού εμπάργκο στα τρόφιμα, που αρχικά επιβλήθηκε στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και σε χώρες της Ε.Ε.

www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: