Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΑΔΕΔΥ: Πληρώνουν το χρέος από συντάξεις και μισθούς

Η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για πλήρη ανατροπή του Ασφαλιστικού, υποκύπτοντας στις πιέσεις για πληρωμή του χρέους από συντάξεις και μισθούς, καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, καλώντας σε κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο
Αναλυτικά, σε ανακοίνωση με τίτλο «η κοινωνική ασφάλιση στον Καιάδα», η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αναφέρει:
«Στις 12/10/2015 το Δ.Σ. του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων αποφάσισε την καταβολή,… έναντι…, του 50% του μερίσματος στους δικαιούχους του, εξαιτίας της ανυπαρξίας διαθέσιμων και την ως εκ τούτου αδυναμία πληρωμής των μερισμάτων.»
» Είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες συναντήσεις του Προέδρου του Δ.Σ. με την πολιτική ηγεσία, αιτήματα του Δ.Σ. προς το Υπουργείο για έκτακτη χρηματοδότηση του Ταμείου πλην όμως δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.»

» Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει επανειλημμένα καταγγείλει της επί δεκαετίες κυβερνητικές πολιτικές που λεηλάτησαν τα αποθεματικά του Ταμείου.»
» Παράλληλα είχε προειδοποιήσει ότι η κατάργηση της κράτησης του 3% επί των Δημόσιων Δαπανών (από τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) η οποία αποτελούσε έως την 1/1/2015 ουσιώδες έσοδο του ΜΤΠΥ, θα οδηγούσε σε οικονομική ασφυξία το Ταμείο και 'ως δήθεν μοναδική λύση' τη μείωση των μερισμάτων.»
» Για το λόγο αυτό το συνδικαλιστικό δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα αγωνίστηκε για την επαναφορά της κράτησης του 3% και τη θεσμοθέτηση νέων πόρων ή την χρηματοδότηση του Ταμείου από τον ΑΚΑΓΕ. Η ενίσχυση των αποθεματικών του Ταμείου μέσω χρηματοδότησης από τον ΑΚΑΓΕ διασφαλίστηκε με τον Ν.4331/2015.»
» Ωστόσο με το πολυνομοσχέδιο που έχει καταθέσει στη Βουλή η νέα Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ακυρώνει ξανά τη δυνατότητα χρηματοδότησης του Ταμείου.»

» Με τον τρόπο αυτό:

Νομοθετεί, ουσιαστικά, τη μείωση του μερίσματος του ΜΤΠΥ.
Προετοιμάζει το έδαφος για την πλήρη ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος.
Υποκύπτει στις απαιτήσεις των δανειστών για πληρωμή του χρέους από τις συντάξεις και τους μισθούς.
» Οι σχεδιαζόμενες περικοπές των συντάξεων έρχονται να προστεθούν στις δραματικές μέχρι σήμερα μειώσεις που έχουν υποστεί οι μερισματούχοι που ξεπερνούν το 35%, αποτελούν νέα επίθεση στα ήδη σφαγιασμένα δικαιώματα των συνταξιούχων βυθίζοντας τους στη φτώχεια και οδηγώντας τους στην απόγνωση».
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ «καλεί τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους στον κοινό αγώνα υπεράσπισης του δικαιώματος στην κοινωνική ασφάλιση και απαιτεί από την Κυβέρνηση να αποσύρει τις σχετικές διατάξεις» καταλήγει η ανακοίνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: