Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Την Τρίτη στην Αθήνα το «κουαρτέτο»- «Βαρύς» ο λογαριασμός της δεύτερης φάσης των προαπαιτουμένων

Στην Αθήνα θα βρίσκονται την Τρίτη, εκτός απρόοπτου, η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου μαζί με τους τρεις εκπροσώπους των θεσμών για έναν σαρωτικό έλεγχο στις μεταρρυθμίσεις που έχει επιτύχει ως τώρα η κυβέρνηση, δεδομένων των συμφωνηθέντων με τους δανειστές.  Τα τέσσερα στελέχη των θεσμών αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα την αξιολόγηση της χώρας μας σε σχέση με τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις, η πρώτη προγραμματισμένη μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Στό ''στόχαστρο'' του κουαρτέτου αναμένεται να βρεθούν ασφαλιστικό, φορολογικό, αλλά και συνταξιοδοτικό, οι μεταρρυθμίσεις στα οποία θα δώσουν ''το πράσινο φως'' για την ομαλή συνέχιση της συμφωνίας των δανειστών με την κυβέρνηση.
Όπως εκτιμάται, αυτή η πρώτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί στις αρχές του Νοεμβρίου, για να μπορέσουν να ασχολήθουν στην συνέχεια και με το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, κάτι το οποίο απασχολεί έντονα τόσο το ΔΝΤ, όσο και τους υπόλοιπους θεσμούς.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μόνο 30% καλύφθηκαν από το νομοσχέδιο που πέρασε την Παρασκευή από την Βουλή και αυτό ίσως αποτελέσει σημείο τριβής ανάμεσα στους θεσμούς και την κυβέρνηση, σε σχέση και με την εκταμίευση του υπόλοιπου ποσού 2 δισ. της συμφωνίας, στο οποίο ελπίζουν πολύ στην Αθήνα.
Η δεύτερη λίστα των προαπαιτούμενων φέρεται να είναι πιο επώδυνη από την πρώτη, με μέτρα που θα πλήττουν το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

Ποιά είναι τα σημεία ''φωτιά'' που θα καθορίσουν την εκταμίευση:
Η δεύτερη φάση της μεταρρύθμισης στο ασφαλιστικό
Η αύξηση των εισφορών στον ΟΓΑ
Το ζήτημα των εισφορών στον ΟΑΕΕ
Η κατάργηση του ΕΚΑΣ
Η καθιέρωση του ενιαίου μισθολογίου για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: