Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Διαδηλώσεις στην Ιταλία: Η Αθήνα καλεί #dallapartegiusta

“Η Ελλάδα άλλαξε, ας αλλάξουμε την Ευρώπη” είναι το κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης ενάντια στη λιτότητα που διοργανώθηκε το Σάββατο στην Ιταλία από το κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil, αλλά και πολίτες, ενώσεις και οργανώσεις, την Ιταλική Αριστερά και μερίδα του Δημοκρατικού Κόμματος και γνωστοί Ιταλοί καλλιτέχνες. “Η πολτική της λιτότητας απέτυχε και έχει έρθει η στιγμή η Ευρώπη να αλλάξει πορεία”, είναι το μήνυμα που στέλνουν οι διαδηλωτές.
#dallapartegiusta (Από τη Σωστή Πλευρά) είναι το hashtag που δημιουργήθηκε στο Twitter για την κινητοποίηση, ενώ στο διαδίκτυο κυκλοφορεί και κάλεσμα από την Cambia la Grecia - Cambia l'Europa με το σύνθημα Atene Chiama (Η Αθήνα καλεί). Μεταξύ των συμμετεχόντων και η “Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα” (L'Altra Europa con Tsipras).

Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση στη Ρώμη. «Οι Ιταλοί και οι Ευρωπαίοι πρέπει να ευχαριστήσουν τους Έλληνες διότι ζητούν από τη σημερινή Ευρώπη περισσότερη αλληλεγγύη, ισότητα και δημοκρατία», δήλωσε μεταξύ άλλων η Λουτσιάνα Καστελίνα, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, με τον τερματισμό της πορείας στο Κολοσσαίο.  «Ευχαριστούμε τον Αλέξη και τον Γιάννη που δίνουν μάχη για μας στις Βρυξέλλες», είπε η Λουτσιάνα Καστελίνα.
Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ τον λόγο πήρε ο οικονομολόγος Χάρης Γκολέμης, ο οποίος σε δηλώσεις στο Αθηναϊκό Πρακτορείο υπογράμμισε : «Είμαστε εδώ για να δείξουμε πόσο σημαντική είναι η συμπαράσταση της Ευρώπης στη προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης. Η Ελλάδα πρέπει να αντέξει ως παράδειγμα που θα ανατρέψει τη λιτότητα παντού στην Ευρώπη και θα φέρει μεγάλη αλλαγή στην Ισπανία». «Η συμπαράσταση προς τη χώρα μας δεν είναι μία βοήθεια προς ένα μικρό κράτος , αλλά μέρος ενός ενιαίου αγώνα που θα φέρει πολιτική και κοινωνική αλλαγή σε ολόκληρη την Ευρώπη», πρόσθεσε.
Ο βουλευτής του ιταλικού κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Στέφανο Φασίνα μιλώντας στο συγκεντρωμένο πλήθος γύρω από το Κολοσσαίο τόνισε ότι «με τη δράση της η ελληνική κυβέρνηση επιβάλλει αλλαγή της νεοφιλελεύθερης ατζέντας των Βρυξελλών και δεν αγωνίζεται για κάποια ιδιαίτερα συμφέροντα, αλλά δείχνει ότι το φάρμακο της λιτότητας είναι αναποτελεσματικό σε κάθε μήκος και πλάτος της Ευρώπης».
tvxs.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: