Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Κι ενώ προχωρούν ποινικές διώξεις, για «δανεικά κι αγύριστα» 52 εκατ. ευρώ της ΑΤΕ τα 5 δις σε κόμματα και ημέτερους, έκαναν φτερά.

Ποινική δίωξη σε βάρος 27 υπαλλήλων της Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ), καθώς και επιχειρηματιών, άσκησαν οι εισαγγελείς διαφθοράς. Η δίωξη ασκείται για απιστία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, άμεση συνέργεια σε απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Η υπόθεση αφορά επισφαλές δάνειο, εξ αιτίας του οποίου η ΑΤΕ υπέστη ζημιά της τάξης των 52 εκατ. ευρώ.  Την παραγγελία για τη σχετική έρευνα έδωσε η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Ράικου. Τη διενήργησαν οι εισαγγελείς Πόπη Παπανδρέου και Αγγελική Τριανταφύλλου.
Τμήμα της έρευνας είναι και πόρισμα της Τράπεζας Ελλάδος, σύμφωνα με το οποίο συνολική ζημιά που υπέστη η ΑΤΕ - από τη συγκεκριμένη δανειοδότηση και μόνο- ανέρχεται σε 52 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα καταδεικνύει ότι από το 2007 έως και το 2011 υπάλληλοι της τράπεζας, αρμόδιοι για το χαρτοφυλάκιο εταιρικών δανείων μεγάλων πελατών, προώθησαν χρηματοδότηση υπό επισφαλείς όρους, με ανεπαρκείς εγγυήσεις, μολονότι γνώριζαν τη δεινή οικονομική κατάσταση των δανειοδοτούμενων εταιρειών.
www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: