Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Νέα τραγωδία με εννέα νεκρούς πρόσφυγες ανοιχτά της Κω

Εννέα πρόσφυγες, ανάμεσα τους τέσσερα παιδιά, ανασύρθηκαν νεκροί και άλλοι επτά αγνοούνται σε νέο ναυάγιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Ακρωτήρι Αγ. Φωκά στην Κω, όταν η βάρκα στην οποία επέβαιναν περίπου 18 άτομα ανατράπηκε  Δύο από τους νεκρούς εντοπίστηκαν από δύτη και γίνεται επιχείρηση ανάσυρσης, καθώς είναι εγκλωβισμένοι στο αναποδογυρισμένο σκάφος. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί επτά άτομα, ενώ οι αγνοούμενοι υπολογίζονται από πέντε έως επτά, καθώς δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων στη λέμβο που ανατράπηκε. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στο σκάφος επέβαιναν περίπου 18 έως 20 άτομα.
Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται.
Στους 512 οι νεκροί στο ΑιγαίοΣύμφωνα με στοιχεία του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, φέτος (έως τις 10 Νοεμβρίου), 512 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Αιγαίο και 3.500 θάνατοι έχουν σημειωθεί στη Μεσόγειο συνολικά. Την ίδια ώρα στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσουν το πρωί τρία οχηματαγωγά πλοία με 4.000 πρόσφυγες.
Συγκεκριμένα, το «Νήσος Ρόδος» έφτασε στις 07:30 μεταφέροντας 465 άτομα.
Στις 07:55 στο λιμάνι του Πειραιά φτάνει επίσης το «Blue Star 1» με 1.120 άτομα, ενώ στις 08:20 το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 2.482 πρόσφυγες.

www.thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: