Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Eurostat: Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων γίνονται στην Ελλάδα

Μια ακόμη αρνητική πρωτιά της χώρας που βαραίνει την «καμπούρα» της ελληνικής κοινωνίας καταγράφουν τα στοιχεία της Eurostat. Πληρώνουμε τις μεγαλύτερες αυξήσεις στα τρόφιμα μεταξύ όλων των υπόλοιπων χωρών της ΕΕ. Δεν έφταναν τα έξι χρόνια των μνημονίων, οι σκληρές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η ανεργία, η απληρωσιά, οι φόροι –παλιοί και νέοι- τώρα η Eurostat μας γνωστοποιεί έναν ακόμη παράγοντα που αδειάζει τα πορτοφόλια μας εν μέσω βίαιης ύφεσης.
Μήνα με το μήνα πληρώνουμε όλο και ακριβότερα τα τρόφιμα που αγοράζουμε.

Τον περασμένο Αύγουστοι οι τιμές αυξήθηκαν κατά 2,9% συγκριτικά με τον Ιούλιο του 2015. Η αύξηση αυτή είναι η μεγαλύτερη που έγινε ανάμεσα στις υπόλοιπες 28 χώρες της ΕΕ. Εχει ενδιαφέρον πως οι ανατιμήσεις έγιναν σε προϊόντα των οποίων η τιμή δεν επηρεάστηκε από τον ΦΠΑ (έμειναν στο 13%).
Σύμφωνα με την Eurostat η τιμή του ψωμιού αυξήθηκε κατά 3,2%, το κρέας κατά 1,9% (σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χώρες που η τιμή του μειώθηκε).
Υπάρχει και συνέχεια: το λάδι αυξήθηκε κατά 9,9%, τα φρούτα 17,2%, τα λαχανικά 9,6% και η τιμή του γάλακτος ανέβηκε κατά 2,96% περισσότερο από τον Ιούνιο του 2015.
Ετσι όπως το πάνε σε λίγο θα ανατιμηθεί και ο αέρας που αναπνέουμε…
www.newsbomb.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: