Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Πώς να εκτυπώσετε τα τέλη κυκλοφορίας

Αναρτήθηκαν στο taxisnet νέα τέλη κυκλοφορίας του 2016, τα οποία θα πρέπει να πληρώσουν όλοι οι ιδιοκτήτες οχημάτων έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015 - εφόσον δεν δοθεί η συνηθισμένη παράταση.  Σύμφωνα με τις τελευταίες αλλαγές του υπουργείου Οικονομικών, τα τέλη χωρίζονται με βάση το έτος ταξινόμησης σε τέσσερις κατηγορίες. Στο πλαίσιο της δικαιότερης κατανομής των βαρών ελαφρύνονται τα παλαιά αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού που έχουν ταξινομηθεί πριν το 2005, ενώ αντίθετα επιβαρύνονται τα νεότερα αυτοκίνητα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και γενικότερα όσα κυκλοφόρησαν μετά το 2006.
Επίσης, καταργείται η απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας για περίπου 97.000 Ι.Χ. αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν και τέθηκαν σε κυκλοφορία για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά την 31η Οκτωβρίου 2010 και τα οποία εκπέμπουν ρύπους από 90 έως και 100 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο.
Για όσους δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας προβλέπεται η επιβολή προστίμου ίσου με την αξία τους, ενώ το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία ενίσχυση των ελέγχων αναφορικά με την πληρωμή των τελών το επόμενο έτος.

Εκτύπωση
Για την εκτύπωση δεν χρειάζεται να συνδεθεί ο υπόχρεος με τους κωδικούς του taxisnet αλλά μόνο με το ΑΦΜ του και την πινακίδα κυκλοφορίας και να κάνει κλικ στο πεδίο Είσοδος.
www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: