Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Τηλεοπτικές άδειες: Ποιοι φάκελοι παρουσιάζουν μεγάλα κενά

Με σοβαρές ελλείψεις κατατέθηκαν οι φάκελοι προσφοράς του MEGA και του City News-ART TV σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μετά την αποσφράγιση των προσφορών από την Ειδική Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προβλήματα παρουσιάζουν και άλλοι τρεις φάκελοι με τους υπόλοιπους έξι να φαίνονται μέχρι στιγμής τουλάχιστον εντάξει.


Σε ό,τι αφορά το κανάλι του Γιώργου Καρατζαφέρη (ΑΡΤ) ο φάκελος, κατά τις πληροφορίες, είναι απολύτως ανεπαρκής και δεν πληροί βασικές προδιαγραφές της προκήρυξης του διαγωνισμού. Είναι ενδεικτικό ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν περιλαμβάνει καν το παράβολο των 30.000 ευρώ.
Σε ό,τι αφορά το MEGA το πρόβλημα έγκειται στην απουσία τραπεζικής ενημερότητας, σύμφωνα όμως με τις ίδιες πηγές διαπιστώνεται κενό και σε άλλα «προαπαιτούμενα» ουσιαστικής σημασίας. Όσον αφορά την τραπεζική ενημερότητα η εταιρία έχει καταθέσει έγγραφο με βάση το οποίο επίκειται η προσκόμισή της, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες παραμένουν κολλημένες και δύσκολα θα υπάρξει πρόοδος όσο οι παλαιοί μέτοχοι του καναλιού δεν προχωρούν στην αύξηση κεφαλαίου.
Σε κάθε περίπτωση, η προκήρυξη προβλέπει περιθώριο λίγων ημερών σε όλους τους υποψηφίους για να προσκομίσουν έγγραφα και στοιχεία τα οποία λείπουν από τους φακέλους τους, καθώς με βάση το χρονοδιάγραμμα, στις 14 Ιουλίου θα ανακοινωθεί η λίστα των υποψηφίων που πληρούν, επιβεβαιωμένα και οριστικά, όλες τις προδιαγραφές προκειμένου να μετάσχουν στην επόμενη και ουσιαστική φάση της διαδικασίας, τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων.
Ήδη πάντως κυκλοφορούν φήμες από ισχυρούς ενδιαφερόμενους ότι δεν αποκλείεται να δοθούν τελικά περισσότερες από τέσσερις άδειες πράγμα το οποίο πάντως διαψεύδεται κατηγορηματικά από την κυβέρνηση. Υπάρχει πάντως, όπως λέγεται και η προοπτική των «θεματικών» καναλιών τα οποία θα μπορούσαν θεωρητικά να πάρουν όσοι βγουν εκτός της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: