Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2016

Διάσωση 130 εγκλωβισμένων σε τελεφερίκ

Διασώθηκαν οι εκατό τριάντα άνθρωποι που είχαν παγιδευτεί χθες σε τελεφερίκ, τα οποία υπέστησαν βλάβη λόγω του ισχυρού ανέμου σε χιονοδρομικό κέντρο στο όρος Τσερβίνια, στην κοιλάδα της Αόστης. Ο επικεφαλής των υπηρεσιών διάσωσης της περιοχής, Αντριάνο Φαβρ, ανακοίνωσε ότι οι σκιερ είχαν εγκλωβιστεί στις καμπίνες των τελεφερίκ από τις 15:30 τοπική ώρα (16:30 ώρα Ελλάδας) και η διάσωσή τους ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα.

Ο άνεμος «δεν είναι πολύ παγωμένος», οι θερμοκρασίες είναι «ανεκτές» και δεν υπήρξε «κανένα κρούσμα υποθερμίας, όλα είναι υπό έλεγχο», είχε δηλώσει ο ίδιος μερικές ώρες νωρίτερα. Ο άνεμος έπνεε χθες με ταχύτητες έως και «150 χιλιομέτρων την ώρα» στον ορεινό όγκο, προκαλώντας χωρίς αμφιβολία βλάβη στην υποδομή του τελεφερίκ.
Περίπου 150 στελέχη των υπηρεσιών διάσωσης προσπαθούσαν για ώρες να σώσουν τους ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί ανάμεσα σε δύο σταθμούς του χιονοδρομικού κέντρου, τον Plan Maison (σε υψόμετρο 2.550 μέτρων) και τον Cime Bianche Laghi (σε υψόμετρο 2.800 μέτρων).
.efsyn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: