Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Διαμαρτυρία συνταξιούχων με οικονομικά αιτήματα

Την επαναφορά της σύνταξής τους στα επίπεδα του 2010 διεκδικούν, επικαλούμενοι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που ακυρώνουν τις περικοπές των τελευταίων ετών, οι συνταξιούχοι στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι στις 6 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΙΚΑ στην Αριστοτέλους.

«Έχει βγει απόφαση από το ΣτΕ, που λέει ότι οι νόμοι 4051/12 και 4093/12 αντίκεινται στις συνταγματικές διατάξεις και είναι ανίσχυροι και μη εφαρμοστέοι. Παράλληλα, το ελληνικό Σύνταγμα, στο άρθρο 95, αναφέρει ότι η διοίκηση έχει υποχρέωση να συμμορφωθεί με τις δικαστικές αποφάσεις. Η παράβαση της υποχρέωσης αυτής γεννάει ευθύνη για κάθε αρμόδιο όργανο όπως ο νόμος το ορίζει» αναφέρει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος των συνταξιούχων Θεσσαλονίκης «Συσπείρωση», Βασίλης Παρτάλης.

Για τον κ. Παρτάλη και τους υπόλοιπους συνταξιούχους η κατάσταση «έχει φθάσει στο απροχώρητο. Ο λόγος που κάνουμε τη διαμαρτυρία, είναι ότι από το 2010 συμπιέζονται οι συντάξεις. Έφθασαν οι συνταξιούχοι να είναι σε ουρές έξω από τα παντοπωλεία. Είναι κάτι που δεν το θέλουμε. Δεν θέλουμε να ζήσουμε με κουπόνια σίτισης και λαϊκής αγοράς. Θέλουμε να ζήσουμε με τη σύνταξή μας. Επίσης θέλουμε πίσω την ζωή μας, την αξιοπρέπειά μας, θέλουμε να επιβιώσουμε εμείς και τα παιδιά μας» κατέληξε.
thousandnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: