Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

Αυτή είναι η κατάντια της «Ευρώπης των λαών»

Συσσίτιο για χιλιάδες απόρους στο κέντρο του Δουβλίνου
Περίπου 2.500 άποροι, μεταξύ των οποίων πολλοί ηλικιωμένοι και παιδιά, στήθηκαν στην ουρά στο κέντρο του Δουβλίνου την Πέμπτη για να πάρουν χριστουγεννιάτικο συσσίτιο. Ο αριθμός των συμμετεχόντων στο συσσίτιο αλληλεγγύης ξεπερνάει τα περσινά στοιχεία
Όπως αναφέρουν οι Irish Times, η ουρά ήταν πρωτοφανής για τα ιρλανδικά δεδομένα και εκτεινόταν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, από τις 8 το πρωί. Ο υπεύθυνος του κέντρου που πραγματοποιεί κάθε χρόνο το συσσίτιο, ο ιερέας Κέβιν Κρόουλι, τόνισε ότι η ουρά ήταν «μεγαλύτερη από πέρσι»

«Πέρσι δώσαμε 2.500 μερίδες αλλά νομίζω ότι ο αριθμός φέτος θα ξεπεράσει τις 3.000» πρόσθεσε ο Κρόουλι. «Είναι σοκαριστικό αλλά δεν με εκπλήσσει. Αυτό που είναι πραγματικά φρικτό είναι ο αριθμός των παιδιών που έρχονται εδώ» σημείωσε επίσης ο ιερέας. «Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι υπάρχει ανάκαμψη, αλλά δεν υπάρχει ανάκαμψη για τους φτωχούς» υποστηρίζει. Κάθε άπορος παίρνει ένα κουπόνι που του δίνει το δικαίωμα να λάβει δύο πλαστικές σακούλες με τρόφιμα, όπως ζάχαρη, δημητριακά, ψάρι, τσάι, τυρί και βούτυρο. Τα συσσίτια πραγματοποιούνται από την Τετάρτη και θα συνεχιστούν τις μέρες των γιορτών. 
thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: