Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Χρόνο και «αποφασιστικότητα» ζητά ο Σόιμπλε για Ελλάδα - Ιταλία

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εκτιμά ότι η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, αλλά η επαναφορά της πολιτικής σταθερότητας στην Ιταλία θα χρειαστούν χρόνο. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως και οι δύο χώρες θα πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους ως προς τα μέτρα που χρειάζονται για την ελάφρυνση του χρέους τους


Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Reuters, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι η Ιταλία είναι αντιμέτωπη με μια περίοδο αβεβαιότητας, ωστόσο επανέλαβε πως οι υποχρεώσεις της Ιταλίας ως προς την αντιμετώπιση του χρέους της δεν μπορούν να αλλάξουν. Παράλληλα, υποστήριξε πως οι διοικούντες τις ιταλικές τράπεζες γνωρίζουν πως να χειριστούν ενδεχόμενους κινδύνους.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, τόνισε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος. Υπενθυμίζεται στο Eurogroup της Δευτέρας, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ξεκαθάρισαν πως η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι «αυτό που είναι σημαντικό και προέχει τώρα για την Ελλάδα είναι να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις». Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει συμφωνία σήμερα ή αν θα συζητηθεί το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, υποστήριξε ότι δεν είναι θέμα που προέχει.

Για το «όχι» του ιταλικού δημοψηφίσματος, υπογράμμισε πως δεν θα πρέπει να αποπροσανατολίσει την Ιταλία από τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων. «Η Ιταλία θα πρέπει να συνεχίσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησε ο Ματέο Ρέντσι, καθώς είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσει μία λειτουργική κυβέρνηση».
thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: