Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Επίτιμος διδάκτορας ο Άνθιμος για τη «συνεισφορά» του

Μπορεί ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος να είναι γνωστός για τις μεσαιωνικές απόψεις του σε πολλά κοινωνικά ζητήματα, αλλά αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο για να αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Σύμφωνα με το σκεπτικό, το Αριστοτέλειο αναγνωρίζει τη «συνεισφορά του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου στην ακαδημαϊκή θεολογική κοινότητα».
Όπως αναφέρεται στην ομόφωνη απόφαση του τμήματος ο τιμώμενος «ανήκει στους κορυφαίους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος του κλίματος των Νέων Χωρών. Πρόκειται για έναν Ιεράρχη με υψηλό αίσθημα ποιμαντικής ευθύνης, ρέκτη του βιβλίου και της πολιτιστικής δημιουργίας, βοηθό και συμπαραστάτη στις προσπάθειες της ακαδημαϊκής θεολογικής κοινότητας».
Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, στις 19:30, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.
Ο μητροπολίτης Άνθιμος είναι γνωστός για τη στάση και τις αντιδράσεις του απέναντι σε πολλά κοινωνικά θέματα, όπως οι αγρυπνίες στα gay pride αλλά και η πολιτική του στάση του όπως η συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο.
Γνωστή και η πρόσφατη στάση του με σκοπό τη μετατροπή της Ροτόντας σε ναό.

 documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: