Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Zara Τουρκίας: «Έφτιαξα το ρούχο που θα φορέσεις, αλλά δεν με πληρώνουν γι’ αυτό»

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ισπανική αλυσίδα έρχεται στην επικαιρότητα με αρνητικό τρόπο. Κατά καιρούς έχει κατηγορηθεί για την πρόκληση περιβαλλοντικών ζημιών, κλοπή σχεδίων από νέους σχεδιαστές, κακές εργασιακές συνθήκες, αλλά και για εκμετάλλευση παιδικής εργασίας, καθώς και για εκμετάλλευση σύρων προσφύγων μόλις 15 ετών.
Πελάτες του καταστήματος «Zara» στην Κωνσταντινούπολη βρήκαν σημειώματα στα ρούχα τους από εργαζόμενους που λένε ότι δεν έχουν πληρωθεί για την κατασκευή των εμπορευμάτων.
Με εκατομμύρια πωλήσεις και πάνω από 2.200 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, το Zara είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα brands στον κόσμο, αλλά για άλλη μία φορά αντιμετωπίζει κατηγορίες για εκμετάλλευση. Σύμφωνα με τους πελάτες στην Κωνσταντινούπολη, οι κραυγές για βοήθεια σε γραπτή μορφή βρέθηκαν στις τσέπες ρούχων του καταστήματος. Στα σημειώματα οι εργάτες ζητούσαν από τους αγοραστές να υποστηρίξουν την εκστρατεία τους για καλύτερες εργασιακές συνθήκες και να πιέσουν τους υπεύθυνους του «Zara» να πληρώσουν τους μισθούς που τους οφείλουν.
«Έφτιαξα το ρούχο που θα αγοράσετε, αλλά δεν έχω πληρωθεί γι’ αυτό», γράφουν τα σημειώματα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η ισπανική αλυσίδα έρχεται στην επικαιρότητα με αρνητικό τρόπο. Κατά καιρούς έχει κατηγορηθεί για την πρόκληση περιβαλλοντικών ζημιών, κλοπή σχεδίων από νέους σχεδιαστές, κακές εργασιακές συνθήκες, αλλά και για εκμετάλλευση παιδικής εργασίας, καθώς και για  εκμετάλλευση σύρων προσφύγων μόλις 15 ετών.
Η εταιρεία προς το παρόν δεν έχει απαντήσει.
unfollow.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: