Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Σε οικόπεδα στο φεγγάρι επένδυσε 42χρονος από τα Πετράλωνα που πρόλαβε να αποσύρει τις καταθέσεις του

Στην αγορά μεγάλων εκτάσεων γης στη γειτονική Σελήνη προχώρησε 42χρονος κάτοικος Πετραλώνων, ο οποίος είχε προλάβει να αποσύρει τα χρήματά του από την τράπεζα πριν από την τραπεζική αργία που ακολούθησε την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος την προηγούμενη εβδομάδα.  Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του, ο 42χρονος Άκης Κ. εδώ και χρόνια δεν εμπιστευόταν ιδιαίτερα τις τράπεζες, με αποτέλεσμα να διατηρεί σημαντικά χρηματικά ποσά στο σπίτι του, κρυμμένα σε σεντούκια, συρτάρια και άλλες κρυψώνες, ενώ έσπευσε να αποσύρει και ό,τι άλλο ποσό διέθετε στους λογαριασμούς του μόλις ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα.
Μετά από πολλή σκέψη και υπό τον φόβο μιας εξόδου από το ευρώ και ταυτόχρονης υποτίμησης του νέου νομίσματος, ο κ. Άκης κατέληξε τελικά την Τετάρτη στην απόφαση να επενδύσει τα χρήματά του αγοράζοντας οικόπεδα στον μοναδικό φυσικό δορυφόρο της Γης, κίνηση η οποία τον κατατάσσει πλέον στη δεκάδα των μεγαλύτερων Ευρωπαίων γαιοκτημόνων της Σελήνης.
«Απορώ πως δεν το είχα σκεφθεί τόσο καιρό» αναφέρει σε επικοινωνία του με το «Κουλούρι» ο 42χρονος, ο οποίος εξιστορεί τις πρακτικές δυσκολίες που αντιμετώπισε, καθώς λόγω των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων δυσκολεύθηκα να πραγματοποιήσω την πληρωμή στη ρωσική εταιρεία που εμπορεύεται τις εκτάσεις στην Σελήνη. «Τελικά κατάφερα να βρω έναν τρόπο, μέσω των ΕΛΤΑ, να στείλω τα χρήματα στον ξάδερφό μου που βρίσκεται στην Ουκρανία και αυτός πραγματοποίησε την αγορά» συμπληρώνει.
«Τα ευρώ που έχει ο κόσμος μπορεί να μετατραπούν σε δραχμές και να χάσουν μέσα σε μια μέρα το 70% της αξίας τους. Ξέρετε τι δεν πρόκειται να χάσει ποτέ την αξία του; Το φεγγάρι» καταλήγει ο 42χρονος, μην μπορώντας να κρύψει τον ενθουσιασμό του για αυτό που θεωρεί ότι είναι «η καλύτερη επενδυτική απόφαση της ζωής του».
tokoulouri.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: