Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Των Ευρω παίων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν.

Β. Αποστόλου: Από το 2017 θα φανούν οι φορολογικές επιπτώσεις για τους αγρότες
Την εκτίμηση ότι οι επιπτώσεις για τους αγρότες από τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν βάσει της συμφωνίας με τους δανειστές, θα αρχίσουν να γίνονται αντιληπτές από το 2017 και έπειτα, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.
Ο κ. Αποστόλου αναγνώρισε ότι οι επιπτώσεις στο κομμάτι της φορολόγησης του αγροτικού εισοδήματος είναι πολύ οδυνηρές, αλλά σημείωσε ότι η συμφωνία άφηνε ανοιχτό το θέμα του προσδιορισμού του αγρότη, της ειδικής δηλαδή μεταχείρισης του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη.

Στις δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, είπε ότι η φορολόγηση των αγροτών δεν ήταν στα προαπαιτούμενα της 22ας Ιουλίου και πως η εφαρμογή της εξομοίωσης της φορολογικής αντιμετώπισης του αγρότη με τους επαγγελματίες ξεκινά από 1/1/2016 με σταδιακή ολοκλήρωση το 2017 όταν και -όπως είπε- θα ξεκινήσουν οι αγρότες να αντιλαμβάνονται τις επιπτώσεις.
Η διάταξη, όπως είπε, ξεκινάει να εφαρμόζεται από το 2016 και θα πρέπει να ψηφιστεί νωρίτερα. Όμως εάν θα γίνει τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο ή αργότερα, αυτό είναι θέμα που εξαρτάται από τις συζητήσεις εν όψει της πρώτης αξιολόγησης, κατέληξε.

www.eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: