Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Αναδίπλωση, του φίλου του Σούλτς, Θεοδωράκη με πυρά και κινδυνολογίες

Ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, αναγνώρισε τη νίκη της κυβέρνησης στο δημοψήφισμα, ωστόσο προειδοποίησε και έθεσε όρους στον Αλέξη Τσίπρα για την επίτευξη συμφωνίας. Κάνοντας στροφή στη μέχρι τώρα στρατηγική του, είπε πως το «όχι» δεν είναι εναντίον της Ευρώπης, καλώντας την Ε.Ε. να μην τιμωρήσει τον ελληνικό λαό. 
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωράκης είπε πως υπάρχουν δύο επιλογές: «η μία να πω κάτι συμβατικό... όπως να φέρει ο πρωθυπουργός συμφωνία εντός 48 ωρών».
Υπάρχει και ο δρόμος της αλήθειας -συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης- τονίζοντας πως η Ελλάδα έχει μπροστά της έναν Γολγοθά. «Πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί», σημείωσε και κάλεσε τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει τρία πράγματα:
ότι δεν θα διακινδυνεύσει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ
ότι θα σεβαστεί τους πολίτες και δεν θα επιτρέψει πλιάτσικο στις καταθέσεις και την περιουσία τους
ότι θα στείλει διαπραγματευτές με «επάρκεια και λογική» για να κλείσουν τη συμφωνία, συμπληρώνοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να κινηθεί μακριά από δημαγωγίες και λαϊκισμούς, αλλιώς «ο λαός θα πεινάσει».
«Υποχρέωσή μας η εθνική ενότητα. Το τρόπο θα πρέπει να τον βρει ο πρωθυπουργός», είπε επίσης ο κ. Θεοδωράκης, ρίχνοντας το «μπαλάκι» στον Αλέξη Τσίπρα. «Το σημαντικότερο σε μία νίκη είναι να ξέρει τι να την κάνει», υποστήριξε.

www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: