Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Αυτή ήταν η τελευταία φορά που φόρεσε ο Βασίλης Σπανούλης τη φανέλα της Εθνικής |

Εμφανώς πληγωμένη από την ήττα κόντρα στην Ισπανία, η Εθνική μας πέρασε δύσκολες στιγμές κόντρα στη Λετονία, αλλά τελικά επικράτησε με σκορ 97-90. Μία νίκη που της έδωσε το εισιτήριο για το προολυμπιακό τουρνουά και που της επιτρέπει να ανασυνταχθεί εν όψει των μελλοντικών υποχρεώσεών της. Η Εθνική ήταν... «αλλού» σε πολλά σημεία της αναμέτρησης, με τους διεθνείς μας να έχουν «κενά διαρκείας» στην απόδοσή τους και τους Λετονούς να πιστεύουν σε μία μεγάλη νίκη.
Ωστόσο, από το τρίτο δεκάλεπτο η Ελλάδα σοβαρεύτηκε, γυρίζοντας μία διαφορά που έφτασε μέχρι και τους 17 πόντους, αν και δεν απέφυγε τα αβίαστα λάθη ως τελικό σφύριγμα.
Στους διακριθέντες του αγώνα, οι Μπουρούσης, Καλάθης και Αντετοκούνμπο.

Ο απολογισμός της Εθνικής στη διοργάνωση είναι 7 νίκες και μόλις 1 ήττα, γεγονός που αφήνει μία πικρή γεύση, καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάποιο μετάλλιο στο φετινό Eurobasket.
Αυτή ήταν η τελευταία φορά που φόρεσε ο Βασίλης Σπανούλης τη φανέλα της Εθνικής
Μετά το τέλος του αγώνα, ο Βασίλης Σπανούλης ανακοίνωσε ότι σταματάει από την Εθνική ομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 17-24, 37-44, 60-61, 97-90

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ελλάδα: Μπουρούσης 20, Ζήσης 12, Σπανούλης 16, Καλάθης 15, Σλούκας 6, Καϊμακόγλου, Κουφός 5, Πρίντεζης 8, Αντετοκούνμπο 15.

Λετονία: Μέγερις 14, Φρεϊμάνις 10, Μπλουμς 2, Μπέρτανς 14, Τίμα 6, Γιανιτσένοκς 22, Στρέλνιεκς 2, Μπέρζινς 5, Βετσβάγκαρς, Μέιερς 13.
www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: