Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Ακόμη δεν τελειώσαμε με τις εκλογές και άρχισαν τα μνημονιακά όργανα.

Ντράγκι: Η Ελλάδα πρέπει να μεταρρυθμίσει το συνταξιοδοτικό της σύστημα
Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού της συστήματος, ώστε να διασφαλίσει ότι θα μπορεί να πληρώνει πλήρως τις συντάξεις τα επόμενα χρόνια, αναφέρει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, σε επιστολή του
«Η πλήρης εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων αυτών θα βελτιώσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος», σημειώνει ο Ντράγκι και προσθέτει: 

«Η βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος είναι κρίσιμης σημασίας από την άποψη της κοινωνικής δικαιοσύνης, καθώς είναι αναγκαία για να διασφαλίσει ότι το ελληνικό κράτος θα διατηρήσει τη δυνατότητα να πληρώνει συντάξεις μακροπρόθεσμα», προσθέτει ο κεντρικός τραπεζίτης.
Αυστηρό μήνυμα της ΕΚΤ για μεταρρυθμίσεις

Νωρίτερα, το μέλος του ΔΣ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μπενουά Κερ, έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Ελλάδα, λέγοντας πως όποια κυβέρνηση και να προκύψει θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ
Όπως αναφέρει το Reuters, ο Κερ δήλωσε πως η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να μη χρονοτριβήσει και να προχωρήσει σε βαθιές οικονομικές μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του τρίτου πακέτου διάσωσης των 86 δις. ευρώ που υπογράφηκε τον Αύγουστο, στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την άρση των capital controls που επιβλήθηκαν για να μην καταρρεύσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα λίγο πριν το δημοψήφισμα του Ιουλίου.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Κερ τόνισε πως η ΕΚΤ πρέπει να προστατεύει την ευρωζώνη από τους εξωτερικούς χρηματοοικονομικούς κραδασμούς, μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ Federal Reserve να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.
Η ΕΚΤ «έχει ως σταθερό στόχο την προστασία των νομισματικών συνθηκών στην ευρωζώνη έναντι όλων των διεθνών κραδασμών, που προέρχονται από τις χρηματοπιστωτικές αγορές, που προέρχονται από την ανάπτυξη στις αναδυόμενες χώρες και που προέρχονται από τις αποφάσεις άλλων μεγάλων κεντρικών τραπεζών», δήλωσε ο Μ. Κερ.
/www.thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: