Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Αρμαγεδδών στα κανάλια

Ολα μαζί τούς έπεσαν στα κανάλια και τρέχουν και δεν φτάνουν. Δεν είναι μόνο ο νέος φόρος για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις που έπρεπε να πληρώσουν στις 30 Σεπτεμβρίου (τον πλήρωσαν;), αντιμετώπισαν και έλεγχο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ). Το πρωί της Τετάρτης, επιθεωρητές εργασίας επισκέφθηκαν το Mega και τον Antenna.
«Πήγαμε με τη συνοδεία της αστυνομίας στο πλαίσιο των ελέγχων που κάνει το ΣΕΠΕ», δήλωσε στον ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, σημειώνοντας επιπλέον πως αρχικά οι ελεγκτές εμποδίστηκαν να εισέλθουν στο Mega.

«Οι άνδρες ιδιωτικής ασφάλειας και η νομική σύμβουλος του Mega δεν μας επέτρεπε την είσοδο, αλλά μετά από 30-45 λεπτά μπήκαμε για να κάνουμε τον έλεγχο».
Εμπόδια αντιμετώπισαν και στον ΑΝΤ1, τους επέτρεψαν να μπουν έπειτα από μισή ώρα κι εκεί. Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν το έκαναν για να φυγαδεύσουν κόσμο, οι ελεγκτές έχουν πολύ σοβαρές υποψίες γι’ αυτό.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», εντοπίστηκε μόνιμο προσωπικό που εργάζονταν ως εξωτερικοί συνεργάτες, τεχνικοί που δήλωναν εξωτερικά συνεργεία, συνταξιούχοι αλλά και απλήρωτες υπερωρίες.
Χθες πάντως στο Mega ανακοινώθηκαν μειώσεις μισθών στους εργαζόμενους, από 10% έως 20%, κλιμακωτά. Τους είπαν επιπλέον πως υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας και, ενδεχομένως, να καθυστερήσουν τη μισθοδοσία.
Η συνέλευση εργαζομένων επιφυλάχθηκε να απαντήσει. Μειώσεις είχαμε και στον ΑΝΤ1 φυσικά, αλλά και στον Alpha. Αρμαγεδδών.

www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: