Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Τα έχουμε ξανακούσει αυτά κυρ Νίκο μου!

Μείωση στη διδακτέα ύλη με αναλυτικά προγράμματα και βιβλία, «χωρίς χάσματα και λάθη», καθώς και θεσμοθέτηση κρατικού «Lower», ώστε να πάψει η επιδερμική διδασκαλία των αγγλικών στο δημόσιο σχολείο, προαναγγέλλει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.
Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», ο κ. Φίλης τόνισε ότι πρέπει να περιβληθεί με εμπιστοσύνη το δημόσιο σχολείο και επανέλαβε πως πρόθεση του υπουργείου είναι να αρχίσει πραγματικός διάλογος για την Παιδεία, που θα είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας και όχι μόνο των «ειδικών». Με χρονοδιάγραμμα έως και την άνοιξη, είπε.
Μεταξύ άλλων, ο υπουργός παιδείας τόνισε: 
Πρώτον, ότι προτεραιότητα του υπουργείου είναι η ανασυγκρότηση των σχολείων ειδικής αγωγής και η στελέχωσή τους με μόνιμο προσωπικό.
Δεύτερον, ότι θα ενοποιηθούν ειδικότητες σχολείων (σήμερα υπάρχουν περίπου 120) και θα αυξηθούν τα ολιγομελή τμήματα στην επαγγελματική εκπαίδευση
Τρίτον, ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί το ωράριο των εκπαιδευτικών, καθώς ανταποκρίνεται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο
Τέταρτον, πως τα Θρησκευτικά πρέπει να γίνουν μάθημα γνώσης των θρησκειών, καθώς και ότι θα δοθεί βάρος στην πολιτιστικό διάσταση της Ορθοδοξίας.

Για τον ΦΠΑ

Ανέφερε, επίσης, ο κ. Φίλης πως η επιβολή φόρου «ιδεολογικο ποιήθηκε», καθώς και ότι κάποιοι χρέωσαν στο ΣΥΡΙΖΑ ταξικό φθόνο. Στην πραγματικότητα, σημείωσε, εφόσον ο φόρος δεν επιβληθεί σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, θα είναι 6% στα φροντιστήρια και 13% στα ιδιωτικά Λύκεια και Γυμνάσια.

www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: