Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Προστασία σε δάνεια α΄ κατοικίας έως 140.000 ευρώ, εξήγγειλε ο Σταθάκης

Προστατεύεται το 93% των δανειοληπτών μέσα από το πολυνομοσχέδιο και τις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδου Ο υπουργός Οικονομίας, ανακοινώνοντας ότι οι ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια θα περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο, τόνισε ότι μέχρι το 2018 εξαιρούνται της πώλησης όλα τα στεγαστικά δάνεια με υποθήκη πρώτης κατοικίας έως 140.000 ευρώ αλλά και τα επιχειρηματικά δάνεια που είναι συνδεδεμένα με πρώτη κατοικία.
Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη οι δανειστές ήθελαν πλήρη απελευθέρωση, ωστόσο η κυβέρνηση, όπως είπε, «κέρδισε» τον στόχο να μην πουληθούν «πράσινα» και «κόκκινα» δάνεια που συνδέονται με την πρώτη κατοικία έως την 1η Ιανουαρίου 2018.
O κ. Σταθάκης διευκρίνισε ότι στα στεγαστικά δάνεια με αντικειμενική αξία έως 140.000 ευρώ, δεν μπαίνει κανένα άλλο κριτήριο με αποτέλεσμα να καλύπτεται το 93% των δανειοληπτών στεγαστικών δανείων και επίσης γίνεται σύνδεση με την πρώτη κατοικία (ως εγγύηση) όλων των μικροεπιχειρηματικών, μικροεμπορικών καταναλωτικών και άλλων δανείων.
«Αυτή είναι η βασική συμφωνία που θα νομοθετηθεί αυτή την εβδομάδα και ταυτόχρονα θα υπάρξει και συμπληρωματική νομοθεσία για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει αυτό το πλαίσιο», τόνισε.

www.thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: