Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Επιδρομή ασυνείδητων βανδάλων, πάλι, σε σχολεία της Παλλήνης και της Κάντζας!

Ασυνείδητοι βάνδαλοι προκάλεσαν πλήθος ζημιών σε σχολεία του Δήμου Παλλήνης κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα. Κάτι το οποίο δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, με αποτέλεσμα ο δήμος να κάνει έκκληση προς τους πολίτες «ο καθένας μας και όλοι μαζί, να γίνουμε φύλακες της περιουσίας που ανήκει στους δημότες και δη στα παιδιά, τόσο για τη διαφύλαξη της ασφάλειας των παιδιών μας, όσο και για την πραγματική οικονομική ζημία, που ο Δήμος και η κοινωνία καλείται να αποκαταστήσει κάθε φορά». Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προχώρησε στην καταγραφή των ζημιών προκειμένου να αποκατασταθούν, ενώ του θέματος έχει επιληφθεί και η Ελληνική Αστυνομία. 
Οι βάνδαλοι προκάλεσαν μεγάλες υλικές ζημιές, φθορές και καταστροφές και έκλεψαν ηλεκτρονικό εξοπλισμό, εξουδετερώνοντας ακόμα και τα συστήματα ασφαλείας στο 1ο Γυμνάσιο παλλήνης, στο 2ο Γυμνάσιο στην Κάντζα και στο 1ο Λύκειο Παλλήνης.
Πιο συγκεκριμένα 

Στο 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης οι άγνωστοι αναρριχήθηκαν στην ταράτσα του ισογείου και αφού πρώτα επιδόθηκαν σε γκράφιτι στους τοίχους του πρώτου ορόφου, στη συνέχεια έσπασαν τα τζάμια του κλιμακοστασίου.

Στο 2ο Γυμνάσιο στην Κάντζα, οι βάνδαλοι αφού αναρριχήθηκαν στον 1ο όροφο, παραβίασαν τα παράθυρα και μπαίνοντας στον εσωτερικό χώρο, αφαίρεσαν από το αίθουσα του χημείου, αλλά και από τρεις σχολικές αίθουσες, τέσσερις προτζέκτορες.


Στο 1ο Λύκειο Παλλήνης οι άγνωστοι έσπασαν τζάμια παραπλεύρως της κεντρικής εισόδου του σχολικού συγκροτήματος, ενώ κατάφεραν την καταστροφή δύο ακόμα στον πρώτο όροφο (πάνω από την είσοδο).«Να σημειωθεί ότι η κατασκευή και η συντήρηση των σχολικών μονάδων, στοίχισαν χιλιάδες ευρώ από τις τσέπες των φορολογουμένων. Ο σεβασμός στη δημόσια περιουσία, υποδηλώνει σεβασμό σε μας τους ίδιους.

Παρακαλούνται, τόσο οι κάτοικοι της περιοχής, όσο και οι τυχόν διερχόμενοι περιμετρικά των σχολικών μονάδων, να επικοινωνούν με την Ελληνική Αστυνομία σε περίπτωση που αντιληφθούν ύποπτες κινήσεις κατά τις ώρες που τα σχολεία δεν λειτουργούν» καταλήγει στην ανακοίνωσή της ο Δήμος Παλλήνης.
Και προσθέτει τα τηλέφωνα των αστυνομικών τμημάτων Γέρακα (210-6615900) και Παλλήνης (210-6664810).
www.notioanatolika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: