Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Συνέπεια κι αγώνας για την Παλλήνη

Τόσα χρόνια περιμένανε οι καημένοι οι κάδοι απορριμμάτων να τους αλλάξουν κάποιο κουτσό πόδι να τους επισκευάσουν κάποιο ξεχαρβαλωμένο καπάκι, να τους πλένουν κατά διαστήματα να φύγει η χλαπάτσα, μα εις μάτην. Ο θεός των γατών και τρωκτικών, μεσολάβησε να μένουν έτσι, προκειμένου και τα αδέσποτα ζωντανά να βουτάνε προς άγραν τροφής.


Δεν συζητάμε για ανακύκλωση (εδώ έχουν ευθύνη και οι πολίτες που δεν προσέχουν τι αποθέτουν), αλλά η Δημοτική αρχή δεν κυνηγά τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Ας πούμε και δύο λόγια για την αποχέτευση που όλο τελειώνει και όλο αναβάλλεται. Ευτυχώς όμως που ενοποιήθηκαν οι Δήμοι μας και μπήκε το 30% της ενότητας Γέρακα, ενώ για την Παλλήνη και την Κάντζα  δίνεται ‘ανελέητος αγώνας’ για να ενταχθούν.
20 Χρόνια υποσχέσεις και αλλαγές κάθε τετραετία. Ποιον από τους διοικήσαντες να εμπιστευθείς; Το μόνο που είναι σίγουρο, είναι ότι όλοι μας κορόιδεψαν. Εμείς όμως συνεπείς να τους πληρώνουμε με το αζημίωτο.

Οι πόλεις μας παρά τις υποσχέσεις δεν ενοποιήθηκαν ποτέ  Είναι τρεις διαφορετικές πόλεις με ζωή ώσπου να δύσει ο ήλιος και μετά νέκρα. Όπως είχε πει και ένας συχωρεμένος μετανάστης, Υπνουπόλεις!
Η δημοτική συγκοινωνία απέτυχε, και οι όποιες λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν κάποιους σταθμούς του metro, πάνε κι έρχονται ασυντόνιστες με τα άλλα δρομολόγια, μέσα από θάλασσες παρκαρισμένων ΙΧ της ευρύτερης περιοχής, που υπονομεύουν την ασφαλή κυκλοφορία.

Έτσι ξαφνικά έγινε θαύμα. Μεθαύριο έχουμε εκλογές  και είδαμε το απίστευτο. Η πόλη έλαμψε! Νέοι λαμπτήρες τοποθετήθηκαν κι έκαναν τη νύχτα μέρα.
Κομμάτια δρόμων που τόσα χρόνια είχαν το κακό τους το χάλι να στρώνονται και να διαγραμμίζονται. Ναι-ναι , να έχουν και διαγράμμιση. Κάδοι ν αδειάζονται στην ώρα τους. Να καθαρίζονται οι χώροι γύρω από τα σχολεία, Να μαζεύονται σχεδόν αυτόματα τα κλαδέματα και τα σκουπίδια καθώς η γενική εικόνα είναι να βασιλεψει η τάξη και η καθαριότητα.

Με ανυπομονησία περιμένω την επομένη των εκλογών, να δω αν θα συνεχιστεί αυτή η συνέπεια  Η πείρα τόσων χρόνων κοροϊδίας μου λέει πως ΟΧΙ.
Μήπως λοιπόν πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να επιβάλουμε στην όποια διοίκηση προκύψει  να κρατήσει το προσωρινό  όνειρο και η ζωή μας να γίνει καλύτερη;
Ενεργοι πολίτες Παλλήνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: