Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Έκρηξη στη Λιόν

Σε παγιδευμένο δέμα αποδίδουν οι αρχές την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στον κεντρικό πεζόδρομο Βικτόρ Ουγκό της Λιόν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι.Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, σε μια πρώτη αντίδραση, έκανε λόγο για «επίθεση», από την οποία δεν υπήρξαν νεκροί.

Νωρίτερα, πηγές της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας και των δικαστικών αρχών ανέφεραν ότι ένα παγιδευμένο δέμα, που ήταν τοποθετημένο στο οδόστρωμα εξερράγη. Γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η βόμβα περιείχε «καρφιά και βίδες».Οι αρχές, κάνουν έρευνες για έναν άνδρα σε ποδήλατο, ο οποίος άφησε τον μηχανισμό και απομακρύνθηκε από το σημείο.
Ένας εκπρόσωπος της περιφέρειας διαβεβαίωσε ότι η ζωή των τραυματιών δεν κινδυνεύει και ότι φέρουν τραύματα στο κάτω μέρος του σώματός τους. Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο lyoncapitale.fr, μεταξύ των τραυματιών είναι και ένα 8χρονο κορίτσι.
 «Ήμουν εκεί, μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από το σημείο της έκρηξης. Είναι βέβαιο. Ήταν ένας μηχανισμός με σκοπό να προκαλέσει κακό. Ήταν ένας εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος ήταν μέσα σε μια τσάντα που τοποθετήθηκε από έναν άνδρα» δήλωσε ο Denis Broliquier, δήμαρχος του δεύτερου διαμερίσματος της Λιόν.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: