Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Απαγορευτικό απόπλου και ακυρώσεις πτήσεων λόγω ισχυρών ανέμων

Οι ισχυροί άνεμοι έχουν θέσει σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Οι ισχυροί άνεμοι έχουν θέσει σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.


Από το λιμάνι του Πειραιά δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για Κυκλάδες καθώς και τα δρομολόγια με τα ταχύπλοα ενώ από τη Ραφήνα έγιναν  μόνο τα δρομολόγια μέχρι την Άνδρο. Κλειστό είναι και το λιμάνι του Λαυρίου.
Επιπλέον προβλήματα παρουσιάζονται και στα δρομολόγια των πλοίων στην Κρήτη όπου σε ισχύ βρίσκεται το απαγορευτικό απόπλου των πλοίων από το Ηράκλειο προς τα νησιά των Κυκλάδων.

Επιπλέον, σύμφωνα με το flashnews, τα πάνω κάτω έχει φέρει από το πρωί στα δρομολόγια των αεροσκαφών ο ισχυρός άνεμος που πνέει στα Χανιά ενώ σε αναγκαστική προσγείωση προχώρησε το αεροσκάφος του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Προεδρία της Δημοκρατίας, το αεροσκάφος του Προέδρου της Δημοκρατίας απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας με καθυστέρηση μιας ώρας, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Λόγω παρόμοιων καιρικών συνθηκών το αεροσκάφος δεν προσγειώθηκε στα Χανιά όπως ήταν προγραμματισμένο, αλλά κατευθύνθηκε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, όπου και πραγματοποίησε προσγείωση στις 11.30. 
Στη συνέχεια ο Προκόπης Παυλόπουλος αναχώρησε οδικώς με κατεύθυνση τον Δήμο Αποκορώνου Χανίων.
Λόγω των ισχυρών νοτιάδων υπήρξαν επίσης ακυρώσεις δυο πτήσεων. Πρόκειται για το δρομολόγιο της Sky Express 250-251 από Χανιά για Αθήνα και από Αθήνα προς Χανιά, καθώς και η πτήση της ΟΑ 332-333 από Χανιά για Αθήνα και από Αθήνα προς Χανιά.
Θα υπάρξει ωστόσο πρόσθετη πτήση 338-339 που θα εκτελέσει το δρομολόγιο που ακυρώθηκε το απόγευμα στις 17.20.
Αρκετές ήταν και οι πτήσεις με προορισμό τα Χανιά οι οποίες από το πρωί αναγκάστηκαν λόγω των καιρικών συνθηκών να αλλάξουν δρομολόγιο.
 .thetoc.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: