Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Στη Δικαιοσύνη κατά Λυκουρέζου υπάλληλοι του γραφείου του

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγαν επτά υπάλληλοι του δικηγορικού γραφείου του Αλέξανδρου Λυκουρέζου διεκδικώντας δεδουλευμένα δύο μηνών και αποζημιώσεις.


Σύμφωνα με το News 24/7, κατά τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου, οι πρώην εργαζόμενοι εξήγησαν ότι επίκειται η επιστροφή της εγγυοδοσίας ύψους 150.000 ευρώ, την οποία είχε καταβάλει ο Α. Λυκουρέζος μετά την απολογία του για την υπόθεση καταπάτησης δημόσιας έκτασης της Αιξωνής και ζήτησαν τη συντηρητική κατάσχεση ποσού μέχρι 90.000 ευρώ.

Η υπέρογκη εγγύηση είχε επιβληθεί στον Α. Λυκουρέζο μετά την απολογία του για την υπόθεση καταπάτησης δημόσιας έκτασης της Αιξωνής. Αν και ο ποινικολόγος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο που εξέδωσε την απόφασή του το Δεκέμβριο του 2018, τον απάλλαξε αμετάκλητα από κάθε κατηγορία. Έτσι, ο Α. Λυκουρέζος αναμένεται να λάβει ως επιστροφή το σύνολο της εγγυοδοσίας, πράγμα το οποίο αποτέλεσε ευκαιρία για τους πρώην εργαζόμενους του, καθώς - όπως αναφέρθηκε - ο ποινικολόγος δεν έχει άλλα περιουσιακά στοιχεία.
 «Πλειστηριάζεται το δικηγορικό γραφείο»
«Είναι στις άμεσες προθέσεις και προτεραιότητές του να καταβάλει τα χρήματα» υποστήριξε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, με την πλευρά των εργαζομένων να αναφέρει ότι η απαίτηση έχει συνομολογηθεί, ωστόσο στερείται περιουσιακών στοιχείων. «Έχει μόνο το γραφείο του, αλλά και αυτό βγαίνει σε πλειστηριασμό από τράπεζα. Το ποσό της εγγυοδοσίας είναι το μόνο από το οποίο μπορούν να ικανοποιηθούν οι αιτούντες. Είναι απολυμένοι δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ. Οφείλονται δυο μισθοί και θα καταχθούν προνομιακά για αυτούς αλλά όχι για τη αποζημίωσή τους» επισημάνθηκε κατά τη συζήτηση.
Για την υπόθεση κατέθεσε και ο σύζυγος μιας υπαλλήλου, ο οποίος κατέθεσε για την αδυναμία του Αλεξ. Λυκουρέζου να εξοφλήσει. «Έχουμε βρει τοίχο μπροστά μας, παρά τις ενέργειές μας. Κάτι πρέπει να γίνει» είπε ο μάρτυρας, προσθέτοντας ότι ο ποινικολόγος έχει «αντικειμενική αδυναμία να καταβάλει τις οφειλές πράγμα που φαίνεται και από τον πλειστηριασμό».
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: