Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Αύριο, Τρίτη ξεκινούν οι κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ενοικίων, αυτοκινήτων, λογαριασμών...


Αύριο, Τρίτη ξεκινούν οι κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ενοικίων, αυτοκινήτων, λογαριασμών...
  Από αύριο ξεκινούν τα ...παρατράγουδα για τους οφειλέτες του Δημοσίου, καθώς εκπνέει σήμερα Δευτέρα η προθεσμία για την υπαγωγή στις ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο.
Αύριο, Τρίτη, ξεκινούν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, με ιδιαίτερα σκληρή αντιμετώπιση για καιρούς τέτοιας κρίσης.
'Οπως έχει ήδη δοθεί εντολή, δύναται να κατασχεθεί το 25% του μισθού, της σύνταξης ή οποιουδήποτε άλλου βοηθήματος, για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών, αλλά και να ξεκινήσουν οι κατασχέσεις ενοικίων, αυτοκινήτων, τραπεζικών λογαριασμών, απαιτήσεων από αμοιβές τρίτων, απαιτήσεων πελατών από συγκεντρωτικές καταστάσεις τιμολογίων πελατών-προμηθευτών, καθώς και να προχωρούν οι ελεγκτές σε άμεση είσπραξη πλειστηριασμάτων από τους συμβολαιογράφους και στον εντοπισμό συνυπόχρεων προσώπων.
Παράλληλα, σε περίπτωση που το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος, από κάθε αιτία, συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων ή προσαυξήσεων, υπερβαίνει το ποσό των 5.000 ευρώ, το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε πρόσφατα να ασκείται άμεσα ποινική δίωξη κατά του οφειλέτη.

Αναφορικά με τις κατασχέσεις μισθών ή συντάξεων, δεν επιτρέπεται η επιβολή κατάσχεσης επί μισθών, συντάξεων ή ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικώς σε βάρος οφειλετών του Δημοσίου, εφόσον το ποσό αυτών, αφαιρουμένων των υποχρεωτικών εισφορών, είναι μέχρι 1.000 ευρώ, μηνιαίως.
Σε περίπτωση όμως που ο μισθός, η σύνταξη ή το βοήθημα υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ, συμπερλιμβανομένης και της περίπτωσης που ο οφειλέτης λαμβάνει τα ανωτέρω από δύο ή περισσότερους φορείς, λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ποσό και ως εκ τούτου επιτρέπεται η κατάσχεση του 25% αυτών, ωστόσο το εναπομείναν ποσό δεν μπορεί να είναι κατώτερο των 1.000 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: