Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Πρώτη είδηση στα ξένα μέσα οι ελληνικές εκλογές

Ευρώπη και Αμερική χαιρετούν το αποτέλεσμα των χθεσινών βουλευτικών εκλογών.
Πρώτο θέμα στα περισσότερα ξένα μέσα ενημέρωσης η νίκη της Νέας Δημοκρατίας και η παραμονή της χώρας στο Ευρώ. Κάνουν επίσης λόγο για επικράτηση του ευρώ και δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης συνασπισμού με ευρωπαϊκή κατεύθυνση – γεγονός που αποτελεί και το νέο στοίχημα για το ελληνικό μέλλον στο ενιαίο νόμισμα.

CNN: Ο τίτλος του CNN αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς μιλάει για νίκη της όλης της Ευρώπης. O ηγέτης της κεντροδεξιάς στην Ελλάδα υποστήριξε ότι πρόκειται για μία νίκη για όλη την Ευρώπη, ενώ το αμερικανικό δίκτυο αναφέρει ότι χθεσινές εκλογές έμοιαζαν με δημοψήφισμα για την επιβίωση του κοινού νομίσματος.

ΒΒC: Η δύσκολη εκλογική νίκη το κόμματος της Νέας Δημοκρατίας έτυχε θερμής υποδοχής από τους ηγέτες του κόσμου είναι το πρωτοσέλιδο ενώ το άρθρο αναφέρει το μέλλον της χώρας στο ευρώ ενδέχεται να εξαρτάται από τις διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνασπισμού.

Sky News: Οι Έλληνες ψήφισαν υπέρ του ευρώ είναι το πρωτοσέλιδο της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας

Guardian: Η βρετανική ιστοσελίδα αναφέρει ότι η δεξιά Ελλάδα φαίνεται να κερδίζει τις εκλογές. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς ζητά μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται δεύτερος στις εκλογές

Εl Pais : Το πρωτοσέλιδο της ισπανικής ιστοσελίδας αναφέρει ότι τα κόμματα υπέρ της διάσωσης κερδίζουν τις εκλογές στην Ελλάδα.

Εl Mundo: Στο ίδιο μήκος κύματος και η ισπανική el mundo αναφέροντας την επικράτηση των κομμάτων υπέρ του ευρώ. Στο άρθρο της αναφέρει «Η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει το μπόνους των 50 εδρών σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο μαζί με το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που υιοθέτησε σκληρά μέτρα, θα μπορούσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση εάν συγκεντρώσουν πάνω από 150 έδρες»

Bloomberg: Η οικονομική ιστοσελίδα του Bloomberg αναφέρει ότι τα δυο κόμματα που υποστηρίζουν τα μέτρα οικονομικής σταθερότητας Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ κέρδισαν αρκετές έδρες για να σχηματίσουν κυβέρνηση. Γεγονός που σημαίνει ότι θα παραμείνει η Ελλάδα στο νόμισμα του ευρώ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα η Νέα Δημοκρατία μαζί με το ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνουν 159 έδρες».

Le Monde: H γαλλική ιστοσελίδα αναφέρεται στις δηλώσεις του Α. Σαμαρά που ανέφερε ότι οι Έλληνες ψήφισαν για την παραμονή της χώρας στο Ευρώ αλλά και στην έκκληση που απηύθυνε στα φιλοευρωπαϊκά κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Liberation: To πρωτοσέλιδο της αναφέρει ότι η Ν.Δ είναι πρώτη και σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση με τους Σοσιαλιστές. Προσθέτει επίσης ότι με το 29,5% της Ν.Δ και με το 12,3 % του ΠΑΣΟΚ είναι δυνατό να σχηματιστεί κυβέρνηση.
www.freegossip.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: