Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος από την ΔΕΗ για το «χαράτσι» στα φτωχά νοικοκυριά ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την διοίκηση της ΔΕΗ ότι «παρανομεί, αγνοώντας την απόφαση του ΣτΕ που αποσυνδέει την πληρωμή του χαρατσιού από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος»
Να παγώσει άμεσα και μέχρι να ασχοληθεί με το θέμα η νέα Βουλή, τις διακοπές ρεύματος σε ασθενείς, ανέργους, χαμηλοσυνταξιούχους και όσους βρίσκονται κοντά στο όριο της φτώχειας, ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διοίκηση της ΔΕΗ, καθώς αυτές τις μέρες η εταιρεία προχωρά σε διακοπή ρεύματος σε εκατοντάδες νοικοκυριά.
Σύμφωνα με ανακοίνωση την Πέμπτη, «η διοίκηση της εταιρείας αδιαφορεί για την κατάσταση οικονομικής ανέχειας που βασανίζει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, και μάλιστα μέσα σε δυσχερείς καιρικές συνθήκες, δημιουργώντας προβλήματα διαβίωσης αλλά και επιβίωσης ακόμα και σε ασθενείς, άπορους και άνεργους».
Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την διοίκηση της ΔΕΗ ότι «παρανομεί,
αγνοώντας την απόφαση του ΣτΕ που αποσυνδέει την πληρωμή του χαρατσιού από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί από τη διοίκηση της ΔΕΗ:

«1) Να αναγνωρίσει ως πληρωμή ρεύματος το ποσό που παρανόμως (κατά σαφέστατη παραβίαση της διάταξης του άρθρου 422 του Αστικού Κώδικα) έχει χαρακτηρίσει ως καταβολή για το χαράτσι.

2) Να αφαιρέσει από τις προϋποθέσεις αποδοχής ως πελατών της για τους πρώην συνδρομητές των ιδιωτικών εταιριών που πτώχευσαν την εξόφληση του χαρατσιού.

3. Να παγώσει σήμερα κιόλας και μέχρι να ασχοληθεί με το θέμα η νέα Βουλή, τις διακοπές ρεύματος σε ασθενείς, άνεργους, χαμηλοσυνταξιούχους και όσους βρίσκονται κοντά στο όριο της φτώχειας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: