Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Υπάρχει νομική οδός να σταματήσει η υλοτόμηση των 300 στρεμμάτων αρχαίου δάσους στις Σκουριές. Πολιτική βούληση υπάρχει;

Με πρωτοβουλία των Οικολόγων Πράσινων σε συνεργασία με τον Αν. Υπουργό Γιάννη Τσιρώνη και τους φορείς της περιοχής και έπειτα από νομική έρευνα σχετική με την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της επένδυσης, κατατέθηκε πρόταση για να γίνουν οι απαραίτητες νομικές και διοικητικές ενέργειες ώστε να σταματήσουν οι εργασίες υλοτόμησης και αποψίλωσης στις Σκουριές Χαλκιδικής, έως ότου να εκδικαστεί η υπόθεση από το ΣτΕ και γίνει ο επανέλεγχος της θεώρησης του συνόλου των τεχνικών μελετών που αφορούν το εργοστάσιο στην περιοχή. Πέρα από την παραπάνω νομική οδό, ο κοινός νους επιβάλλει να μην καταστραφεί προκαταβολικά ένα ολόκληρο δάσος πριν την απόφαση του ΣτΕ, προς αποφυγήν προ τετελεσμένων γεγονότων που ενδέχεται να δικαιολογήσουν επόμενες πράξεις.
 Οι Οικολόγοι Πράσινοι βρίσκονταν και βρίσκονται πάντα δίπλα στους κατοίκους της περιοχής και δηλώνουν ότι ο αγώνας για τις Σκουριές θα συνεχιστεί, μέχρι την τελική νίκη για το περιβάλλον και τους ανθρώπους του. Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες με βάση την πρότασή τους και να αποδείξει την ευαισθησία που διατείνεται ότι έχει σε σχέση με προηγούμενες κυβερνήσεις ενάντια στα όποια συμφέροντα, για το τεράστιο αυτό περιβαλλοντικό και κοινωνικό ζήτημα.
www.ecogreens-gr.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: