Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Γλέζος:Η κρίση του κεφαλαίου έπληξε θανάσιμα την Ελλάδα

Με νέα παρέμβασή του σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τα Ευρωπαϊκά μακροπρόθεσμα επενδυτικά κεφάλαια, ο Μανώλης Γλέζος έθεσε το ερώτημα: «Αυτά που θα δοθούν; Στις Τράπεζες ή στο Λαό; Γι' αυτό αφήστε τον Ελληνικό Λαό να κανονίσει τις τύχες του», κατέληξε. Συγκεκριμένα, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σήμερα στο Στρασβούργο, με τη δυνατότητα της διαδικασίας «Catch the eye», ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, πήρε το λόγο και είπε:
«Πριν από 2300 χρόνια ο Μένανδρος έγραφε ότι «τα δάνεια τους ανθρώπους δούλους ποιεί». Τετρακόσια χρόνια αργότερα, ο Πλούταρχος είπε με πιο σκληρή γλώσσα: «το δανείζεσθαι της εσχάτης παραφροσύνης και μαλακίας εστί». Η κρίση του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου στην Ελλάδα έπληξε θανάσιμα τη χώρα μας. Ξεζούμισαν το Λαό, του άρπαξαν οτιδήποτε για να σώσουν τις Τράπεζες.
Η ανεργία, ο υποσιτισμός, το κλείσιμο επιχειρήσεων και καταστημάτων, η μετανάστευση νέων και οι αυτοκτονίες είναι το σημερινό πρόβλημα της χώρας μας. Αυτά τα Ευρωπαϊκά μακροπρόθεσμα επενδυτικά κεφάλαια πού θα δοθούν; Στις Τράπεζες ή στο Λαό; Γι’ αυτό, αφήστε τον Ελληνικό Λαό να κανονίσει τις τύχες του όπως αυτός θέλει.
www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: