Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Όποιος πρόεδρος της ΝΔ έχανε, παραιτείτο

Σκληρή κριτική στον Αντ.Σαμαρά άσκησε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στη μαραθώνια συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, η οποία διήρκεσε περίπου 10 ώρες. Η ίδια ζήτησε έκτακτο συνέδριο επανεκκίνησης με όλα τα θέματα ανοικτά. «Όποιος πρόεδρος της ΝΔ έχανε παραιτείτο» φέρεται να είπε η πρώην υπουργός.
Σαμαράς: Δεν είμαι παντρεμένος με τη θέση, αλλά δεν εγκαταλείπω τώρα τη μάχη  «Είτε μας αρέσει είτε όχι, η Ελλάδα γύρισε σελίδα, οφείλουμε να αφήσουμε πίσω τις νοοτροπίες και πρακτικές που μας έφεραν εδώ, να διαμορφώσουμε σύγχρονο ξεκάθαρο πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι αρχηγοί της παράταξης μετά από ήττες παραιτούντο. Ούτε κακοί πρωθυπουργοί ήταν ούτε κακοί αρχηγοί. Αλλά υπέβαλαν την παραίτησή τους διότι ήξεραν μία απλή αλήθεια: ότι η προσπάθεια δικαίωσης του δικού τους έργου υπονόμευε την προοπτική της επόμενης ημέρας.
» Για να προχωρήσουμε στο μέλλον χρειάζεται πάραυτα να γίνει έκτακτο συνέδριο. Ένα συνέδριο όπου θα συζητηθούν τα πάντα, η λειτουργία, η εσωκομματική δημοκρατία τα οργανωτικά, η στρατηγική τα πρόσωπα» είπε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε:

«Να αποκατασταθεί η εσωκομματική δημοκρατία. Για την ηγεσία της ΝΔ οι έννοιες εσωκομματική δημοκρατία, συλλογικότητα και αξιοκρατία εθεωρούντο ταυτόσημες με την υπονόμευση. Η ΝΔ στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα κράτησε τις πόρτες κλειστές, λειτούργησε με τη λογική της κλειστής ομάδας.»
Από την πλευρά του ο Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι δεν θέλει συνέδριο. Μίλησε για διάλογο στις νομαρχιακές οργανώσεις, ενώ ο Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε έκτακτο συνέδριο επανεκκίνησης. «Οποιος θέλει να διεκδικήσει την ηγεσία να το πει σήμερα».

«Δεν διαβάσαμε σωστά αποτελέσματα των ευρωεκλογών, βάλαμε φρένο σε μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας και ιδεολογικό». «Έχουμε χάσει τους μίσους μας ψηφοφόρους. Δεν κινηθήκαμε όλοι στην κυβέρνηση με την ίδια ταχύτητα. Έχουμε πάρει διαζύγιο από τον κρατισμό; Ίσως ένα έκτακτο συνέδριο αλλά χωρίς εσωστρέφεια είναι χρήσιμο. Ίσως κληθούμε να παίξουμε τον ρόλο που μας ταιριάζει πολύ σύντομα» είπε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το Πάσχα θα πέσει, χαρακτήρισε κομβικό λάθος τον ΕΝΦΙΑ και εκτίμησε ότι η κοινωνία πάει δεξιά. «Να ψηφίσουμε την παράταση της δανειακής σύμβασης» υποστήριξε.
Ο Βασίλης Κικίλιας τάχθηκε κατά των ομαδοποιήσεων και πρόσθεσε: «Οι προσωπικές ατζέντες δεν ωφελούν το κόμμα. Τραυματίσαμε τη ραχοκοκαλιά μας. Χρειάζεται περισσότερη αξιοκρατία στο κόμμα. Αρχηγό έχουμε τώρα, πολεμάμε για την Ελλάδα».

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ανέφερε ότι οι κ.κ. Γιούνκερ και Ντολ είπαν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) ότι ο Αντ.Σαμαράς ήταν ο καλύτερος πρωθυπουργός που υπήρξε. «Υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι η παράταξη τους χρωστά. Δεν έχουμε πρόβλημα ιδεολογίας» ανέφερε ακόμη.
Η Σοφία Βούλτεψη, απαντώντας εμμέσως στην κ. Μπακογιάννη, είπε ότι δεν παραιτήθηκαν όλοι οι προηγούμενοι αρχηγοί μετά από ήττα, «ούτε ο Μητσοτάκης το 1985 ούτε ο Καραμανλής το 2000»

Ο Νίκος Δένδιας επισήμανε ότι «είχαμε τον πιο ακάματο πρωθυπουργό» και τοποθετήθηκε υπέρ της διοργάνωσης έκτακτου συνεδρίου.
Μετά την ομιλία του κ. Σαμαρά αποχώρησαν από την συνεδρίαση ο πρώην πρωθυπουργός Κώστρας Καραμανλής και ο τέως πρόεδρος της Βουλής Ευ.Μεϊμαράκης.

news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: