Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Ο Μπαλτάκος «ξαναχτύπησε»

Σε αγαστή συνεργασία με τη Συγγρού, αλλά με επαινετικά λόγια υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να φαίνεται ότι τηρεί και τις λελογισμένες αποστάσεις από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ο Τάκης Μπαλτάκος «ξαναχτύπησε».
Συνέντευξη τηλεοπτική, στον πρώην βουλευτή της Ν.Δ., δημοσιογράφο Πάνο Παναγιωτόπουλο, από την οποία προκύπτει ότι στόχος δικός του και προφανώς της ομάδας Σαμαρά είναι η στροφή του κόμματος ολοένα και δεξιότερα. Η συνέντευξη δόθηκε διότι, σύμφωνα με το περιβάλλον του πρώην γ.γ. της κυβέρνησης Σαμαρά, αν αυτά που είπε τα έλεγαν π.χ. ο Αδ. Γεωργιάδης ή ο Μ. Βορίδης, θα δημιουργούνταν τεράστιο εσωτερικό θέμα στη Ν.Δ. Τι είπε;

● Κανένας κεντρώος υποψήφιος δεν θα τεθεί ποτέ επικεφαλής της Ν.Δ.

● Ο Ν. Δένδιας -που σαφώς έχει ταχθεί υπέρ της στροφής του κόμματος προς το Κέντρο, αλλά ακούγεται και ως υποψήφιος διάδοχος του Αντ. Σαμαρά- να φύγει από τη Ν.Δ. και να κάνει δικό του, κεντρώο κόμμα.

● Για το ότι του καταλογίζεται ότι αποτελεί ακροδεξιό βαρίδι για τη Ν.Δ. (σ.σ. λέγεται ότι το είπε ο έτερος υποψήφιος διάδοχος Κυρ. Μητσοτάκης): Αυτός που το είπε είναι κεντρώο βαρίδι που εμποδίζει τη Ν.Δ. να επαναφέρει στις τάξεις της το 12% που καταγράφηκε στα δεξιά της στις πρόσφατες εκλογές και, κατά συνέπεια, δεν θα φτάσει ποτέ τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.

● Οσο για τον ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μπαλτάκος τού «βγάζει το καπέλο γιατί έκλεισε την πόρτα στην τρόικα», κάτι που ο ίδιος είχε συμβουλεύσει τον Αντ. Σαμαρά να κάνει από τον Οκτώβριο του 2013, όταν η τότε κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος.

www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: