Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Διαδήλωση του Blockupy στη Φρανκφούρτη

Με μεγάλη διαδήλωση την Τετάρτη το μεσημέρι εξελίσσονται στη Φρανκφούρτη, την χρηματοπιστωτική «Μέκκα» της Γερμανίας, οι εκδηλώσεις εναντίον της λιτότητας, οι οποίες διοργανώνονται με αφορμή τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν το κίνημα Blockupy, αριστερές οργανώσεις και κοινωνικοί φορείς. Γεμάτη από αστυνομικά «μπλόκα» είναι η Φρανκφούρτη, αλλά στην πόλη έχει συρρεύσει πλήθος ανθρώπων, αποφασισμένων να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις και προερχόμενων από διάφορες γερμανικές πόλεις.
 Άκρως ενδιαφέρον είναι αυτό που τόνισε μιλώντας στο «www.stokokkino.gr» ο Κώστας Παπουτσάκης, ο οποίος ζει στη Γερμανία, είναι μέλος του «Die Linke » και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις: «Οι μέτοχοι του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης δεν δείχνουν εχθρική διάθεση απέναντι στις εκδηλώσεις εναντίον της λιτότητας κι αυτό αντανακλάται στη στάση του ραδιοφώνου της πόλης. Είναι πολλοί οι μέτοχοι που δυσφορούν με τη γραμμή την οποία χαράσσει η ΕΚΤ για τα ευρωπαϊκά θέματα, θεωρώντας ότι αυτή εγκυμονεί κινδύνους αποσταθεροποίησης».
Νωρίτερα, την Τετάρτη, σημειώθηκαν στη Φρανκφούρτη επεισόδια, κατά τη διάρκεια των οποίων η αστυνομία έκανε και χρήση χημικών. Οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε 350 προσαγωγές, σε μία προφανή προσπάθεια να εκφοβίσουν και να μειώσουν, όσο αυτό είναι δυνατόν, την μαζικότητα των εκδηλώσεων.
www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: