Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Αλλαγές σε ΕΥΔΑΠ και ΕΡΓΟΣΕ

Aύριο το απόγευμα -εκτός απροόπτου, λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων- έχει προσδιοριστεί η συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Bουλής για να εξετάσει τις προτάσεις της κυβέρνησης για τις θέσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΥΔΑΠ και την ΕΡΓΟΣΕ. Ο ορισμός διοικήσεων σε σημαντικούς τομείς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών προχωρά με μεγάλες καθυστερήσεις. Στην περίπτωση της ΕΥΔΑΠ, η συζήτηση στην επιτροπή της Bουλής εκκρεμεί από τις αρχές του μηνός, όταν επικυρώθηκε από τη γενική συνέλευση της εταιρείας το νέο διοικητικό συμβούλιο. Προσωρινά παραμένει στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου ο Αντώνης Βαρθολομαίος.
Την περασμένη εβδομάδα, η νέα διοίκηση αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μεταβιβάσει στην Τράπεζα της Ελλάδος ποσό 60 εκατ. ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας, που ανέρχονται σε 243 εκατ. ευρώ. Το σχετικό αίτημα του υπουργείου Οικονομικών είχε απορριφθεί τον Απρίλιο. Με την ίδια απόφαση, η εταιρεία θα κρατήσει στα ταμεία της ποσά που αντιστοιχούν στις ανάγκες ενός μήνα και τα υπόλοιπα θα τα καταθέσει σε ιδιωτικές τράπεζες μετά από διαπραγματεύσεις για το επιτόκιο.
Η πρόταση Σπίρτζη

Τα ονόματα των επικεφαλής της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ είχε αποκαλύψει η «Εφ.Συν.» (29/4 και 27/5). Για τη θέση του προέδρου ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σπίρτζης προτείνει τον υδρογεωλόγο του ΙΓΜΕ Κώστα Παπαδόπουλο. Τα βλέμματα όμως είναι στραμμένα στον Γιάννη Μπενίση, σύντροφο από χρόνια της Ρένας Δούρου, περιφερειάρχη Αττικής. Στέλεχος του αντιδικτατορικού αγώνα και υπεύθυνος της οργάνωσης της παράνομης ΚΝΕ στη Φυσικομαθηματική, υπήρξε το 1989 ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού και έχει εκλεγεί στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν από τους πρώτους που ασχολήθηκαν με τα φωτοβολταϊκά.

■ Για τη θέση του προέδρου της ΕΡΓΟΣΕ προτείνεται ο τοπογράφος μηχανικός Χρήστος Δουκάκης, επικεφαλής της υπηρεσίας μελετών και έργων παραχώρησης του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ, από την οποία είχε αποχωρήσει το 2011 με τις διαθεσιμότητες του πρώτου Μνημονίου και είναι συνεργάτης του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα αυτοκινητόδρομων. Διευθύνων σύμβουλος προτείνεται ο μηχανικός παραγωγής Αθ. Βούρδας, με ειδίκευση σε προγράμματα της Κοινωνίας της Πληροφορίας.

/www.efsyn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: