Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Ξυπνατε Ελληνες!

Μαραθώνια διαδικτυακή περφόρμανς γίνεται η Ιλιάδα
Η Ιλιάδα του Ομήρου πρόκειται να αποκτήσει νέα πνοή. Το καλοκαίρι, σε φεστιβάλ του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, θα ανέβει ως μαραθώνια περφόρμανς, η οποία θα μεταδοθεί μέσω Διαδικτύου. Σε αυτή θα συμμετέχουν άνθρωποι από τον κόσμο της τέχνης, της πολιτικής, αλλά και ακαδημαϊκοί.  Η περφόρμανς θα ξεκινήσει στο Βρετανικό Μουσείο στις 14 Αυγούστου και θα συνεχιστεί στη διάρκεια της νύχτας στο θέατρο Αλμέιντα. Στη διάρκεια της περφόρμανς θα ακουστεί κάθε λέξη του 15.000 στίχων ομηρικού ποιήματος για την πτώση της Τροίας.
Μάλιστα, η περφόρμανς θα μεταδίδεται διαδικτυακά επί 15 ώρες.
«Είναι όλα ή τίποτα» είπε ο σκηνοθέτης Ρούπερτ Γκουλντ, εμπνευστής του εγχειρήματος.
Μιλώντας στο BBC, ο Γκουλντ είπε ότι εμπνεύστηκε από έναν 24ωρο χορομαραθώνιο και του έκανε εντύπωση πόσο εθιστικό ήταν. «Νομίζω ότι είναι μάλλον απίθανο να κάτσουν πολλοί και να παρακολουθήσουν και τις 15 ώρες -αλλά μου αρέσει η ιδέα ότι θα μπορούν να το κάνουν streaming σε ολόκληρο τον κόσμο, να δουν αυτούς τους φανταστικούς ηθοποιούς, δημοσιογράφους και ιστορικούς να αφηγούνται την ιστορία» είπε.

Η πρωτότυπη αυτή περφόρμανς θα ανέβει στο πλαίσιο φεστιβάλ για τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό που διοργανώνει το θέατρο Αλμέιντα, το οποίο θα διαρκέσει από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο.
Εκτός από την περφόρμανς της Ιλιάδας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα ανέβουν και άλλες τρεις αρχαίες παραστάσεις: η Ορέστεια, οι Βάκχες και η Μήδεια, ενώ θα πραγματοποιηθούν και συζητήσεις για την αρχαία και τη σύγχρονη κουλτούρα.
Στις Βάκχες τον ρόλο του Διονύσου κρατά ο ηθοποιός Μπεν Γουίσο (που παίζει έναν ρόλο και στο The Lobster του Γιώργου Λάνθιμου).

news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: