Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Σε δημόσια διαβούλευση το μίνι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης θέτει από σήμερα Παρασκευή σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου για το «μίνι-ασφαλιστικό» νομοσχέδιο.Καλεί κάθε κοινωνικό εταίρο και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει καταθέτοντας τις προτάσεις του, προκειμένου να βελτιωθούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (Κ.Ε.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα».    Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 9/6 και ώρα 12:00.
Σύμφωνα με το υπουργείο με το εν λόγω σχέδιο νόμου επιλύονται ζητήματα μείζονος κοινωνικής σημασίας, που αφορούν στην απλούστευση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (Κ.Ε.Π.Α.), στα οποία έχουν ταλαιπωρηθεί τόσο οι ίδιοι οι πολίτες με αναπηρία αυτής της χώρας, όσο και οι οικογένειές τους.
Προβλέπει την συγκρότηση ειδικών κλιμακίων ελέγχου στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα η εισφοροδιαφυγή και η ανασφάλιστη, αδήλωτη εργασία σε περιοχές και κλάδους, όπου κατά περιόδους παρατηρείται αύξηση των δεικτών ανασφάλιστης απασχόλησης και εισφοροδιαφυγής.
Επίσης, στα πλαίσιο της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, η κυβέρνηση προχωράει στην επαναφορά της σύνταξης του ΟΓΑ στους ανασφάλιστους υπερήλικες, Έλληνες και ομογενείς.

news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: