Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Εξοντωτική ποινή σε 28χρονο αναρχικό

Ένταση επικράτησε χθες στην αίθουσα του μικτού ορκωτού δικαστηρίου Θεσσαλονίκης με κατηγορούμενους δύο νεαρούς που κάθισαν στο εδώλιο ως πρωταγωνιστές ένοπλης ληστείας από κοινού σε σουπερμάρκετ της Ανω Πόλης, πέρυσι τον Απρίλιο. Κατά την εισαγγελική πρόταση επί των ποινών, 28χρονος, εκ των κατηγορουμένων, σηκώθηκε από το εδώλιο, άρπαξε το Ευαγγέλιο και το εκσφενδόνισε στην εισαγγελέα της έδρας, με αποτέλεσμα να τη χτυπήσει.

Στην αίθουσα επικράτησε αναστάτωση, ενώ οι αστυνομικοί έπεσαν όλοι μαζί πάνω στον κατηγορούμενο και τον ακινητοποίησαν, την ίδια ώρα που δικαστές και ένορκοι αποσύρονταν άρον άρον από την έδρα. Η δίκη διεκόπη και το δικαστήριο ζήτησε την εκκένωση της αίθουσας από το ακροατήριο, ενώ το συμβάν καταγράφηκε στα πρακτικά και αναμένεται να κινηθεί ποινική διαδικασία εναντίον του δράστη για την επίθεση. Το επεισόδιο σημειώθηκε όταν στη διαδικασία παρενέβη ο πατέρας του 28χρονου, που στο άκουσμα της πρότασης, απευθυνόμενος προς την εισαγγελέα, είπε: «Ξεχάσατε τη θανατική ποινή».
Ο 28χρονος, εκτός από την ένοπλη ληστεία, βαρύνεται με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας καθώς κατά τη διαφυγή του πυροβόλησε δύο φορές με πιστόλι εναντίον αστυνομικού χωρίς όμως να τον τραυματίσει. Ο συνήγορός του χαρακτήρισε «θλιβερό» το περιστατικό και ζήτησε συγγνώμη από το δικαστήριο. Η δίκη συνεχίστηκε μετά τη διακοπή και το δικαστήριο καταδίκασε τον 28χρονο σε συνολική ποινή κάθειρξης 24 ετών, εξαντλώντας την αυστηρότητά του, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. Νωρίτερα στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες, τις οποίες χαρακτήρισε «κατασκευασμένες» λόγω της αναρχικής του δράσης.
Αντιθέτως, ο συγκατηγορούμενός του που ομολόγησε την ένοπλη ληστεία -η λεία της οποίας ήταν 7.100 ευρώ- καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4,5 ετών, αφού του αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά (πρότερος έντιμος βίος και ειλικρινής μεταμέλεια). Το δικαστήριο, μάλιστα, ανέστειλε την ποινή του για 4 χρόνια, υπό τον όρο ότι θα παρακολουθήσει θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά.

 efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: