Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Πάνω από 94 δισεκατομμύρια ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο

Σε περίπου 94,2 δισ. ευρώ ανέρχεται πλέον το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, μετά από την αύξησή τους κατά 890 εκατ. ευρώ τον περασμένο Νοέμβριο. Από το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών, τα 12,6 δισ. ευρώ είναι «νέα χρέη», χρέη, δηλαδή, που δημιουργήθηκαν εντός του 2016.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, καταγράφονται 4,3 εκατ. οφειλέτες του Δημοσίου, εκ των οποίων 1 στους 2 (49%) έχει ήδη υποστεί ή κινδυνεύει από αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. Ειδικότερα, σε 1,68 εκατ. φορολογουμένων δύναται να ληφθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, ενώ ήδη υπό αυτά τα μέτρα τελούν 826.211 φορολογούμενοι (τον Νοέμβριο 2016 περίπου 22.000 φορολογούμενοι υπέστησαν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης).

ΝΔ: Εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών
Για εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών έκανε λόγο η ΝΔ, ερμηνεύοντας τα στοιχεία για τη νέα αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών προς την Εφορία.
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οδηγεί στο απόλυτο αδιέξοδο την πραγματική οικονομία και τους πολίτες» τονίζουν στη δήλωσή τους ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας και ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.
«Η πολιτική της υπερφορολόγησης έχει εξαντλήσει τα όρια αντοχής των πολιτών και της οικονομίας, κάτι που αποδεικνύεται από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
- 4.300.000 εκατομμύρια φορολογούμενοι πολίτες χρωστάνε πλέον στην εφορία. Εξ αυτών, οι 1.683.929 απειλούνται με κατασχέσεις, ενώ για 826.211 πολίτες (το 50%) έχουν ήδη ξεκινήσει διαδικασίες αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.
- Τα ληξιπρόθεσμα χρέη έκαναν νέο άλμα, φτάνοντας τα 94,2 δισ. ευρώ, ενώ το διάστημα Ιανουαρίου - Νοεμβρίου του 2016 αυξήθηκαν κατά 12,6 δισ. ευρώ. Τα 10,9 δισ. ευρώ είναι φόροι που έμειναν απλήρωτοι».
Όπως αναφέρουν, «η χώρα δεν αντέχει άλλο, η φοροδοτική δυνατότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί. Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Μια νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, που θα οικοδομήσει κλίμα εμπιστοσύνης στην οικονομία και θα μειώσει τους φόρους».
eklogika.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: