Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

Βενιζέλος: Ενότητα και συσπείρωση δεν σημαίνει αναπαλαίωση

Σαφείς αποστάσεις από την επιστροφή του Γ. Παπανδρέου πήρε ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Οργανωτικά το σχήμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δεν μπορεί να πάει μακριά. Γερμανική απειλή για σκληρότερα μέτρα η μη συμμετοχή του ΔΝΤ  Ναι στην ενότητα και τη συσπείρωση αλλά μιλώντας στο όνομα όσων έδωσαν τον αγώνα για το ΠΑΣΟΚ, άνοιξαν το στοίχημα της Ελιάς και είδαν τον «περονόσπορο», στο όνομα αυτών οφείλω να πω: ενότητα και συσπείρωση δεν σημαίνει αναπαλαίωση και de facto δικαίωση στην έλλειψη σεβασμού στους ανθρώπους και την παράταξη. Κάποιοι οφείλουν έστω μια συγνώμη.
Με αυτό τον τρόπο τοποθετήθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου στο σχήμα.
Δεν έχω προσωπικό πρόβλημα με κανένα. Επωμίστηκα τα βάρη της παράταξης στις δυσκολότερες ώρες, όταν κάποιοι έφευγαν σαν ποντίκια από βυθιζόμενο πλοίο, τόνισε.
Όπως είπε, οργανωτικά το σχήμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δεν μπορεί να πάει μακριά. Πρέπει να προστρέξουμε τάχιστα στην απόφαση του Συνεδρίου του 2015 και να κινήσουμε διαδικασία για συγκρότηση μεγάλου πολιτικού φορέα που θα εκφράζει την κεντροαριστερά.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση σημείωσε ότι η μη συμμετοχή του ΔΝΤ είναι γερμανική απειλή για σκληρότερα μέτρα. Το Grexit εμφανίζεται και πάλι ως δίλλημα: ή Grexit ή διαρκή επιτήρηση.
Όπως είπε, η κυβέρνηση έχει προκαταβολικά δεσμευτεί σε μνημόνιο 4 χωρίς χρηματοδοτική κάλυψη.
Τόνισε ότι δεν υπάρχει success story. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να περιμένει να κεφαλαιοποιήσει μια οικονομική επιτυχία του 2017. Ως το 2018 η Ελλάδα θα είναι δεμένη σε μια διαρκή διαπραγμάτευση.
thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: